ACCeDE
ACCeDE organitza novament el casal d’estiu “El + diver’s”

L’ONG gavanenca ACCeDE organitza novament el seu casal d’estiu “El + diver’s”. La iniciativa ve de lluny, tal i com ens explica el president de l’entitat, Xavier Esteban: “Dins del pla de discapacitat de la ciutat es va detectar la necessitat de tenir un oci inclusiu, ja que n’hi havia poca oferta. Així que vam decidir sumar sinèrgies amb altres entitats de la ciutat que tenien aquesta voluntat de fer un casal diferent, divertit, on la inclusió sigui un valor, i on qualsevol nen de Gavà, tingui la capacitat que tingui, pugui tenir una opció divertida d’oci a la seva ciutat, i vam trobar aquest recolzament en els amics d’Adisga i de l’Institut El Calamot”.

Serà un casal molt variat “amb una oferta de lleure, oci i esportiva inclusiva on farem de tot, hi haurà des d’una part artística fins a una tecnològica on programarem videojocs, passant per jocs d’aigua, per posar uns exemples. Serà un casal molt lúdic, no tan orientat a la part esportiva, que hi serà, però no és una part específica sinó que és molt general, hi haurà de tot”.

Esteban ha mostrat la seva satisfacció per l’escenari que acollirà el gruix del casal, l’Institut El Calamot, “un entorn envejable amb unes instal·lacions maquíssimes, tenim pistes exteriors, tenim gimnàs, tenim zona arbrada, tenim aules, en definitiva tenen unes capacitats que ens donen possibilitats infinites de fer un casal molt divertit, que és l’objectiu”.

El casal es farà entre el 28 de juny i el 23 de juliol  i està orientat a infants d’entre 4 i 14 anys, i la part inclusiva s’amplia fins els 21 anys, “que és l’edat obligatòria d’escolarització dels joves que tenen unes capacitats diferents”. Hi ha diferents modalitats d’estada, amb o sense acollida, i amb possibilitat de matí només o de matí i tarda amb dinar. En definitiva, tal i com Esteban destaca, “és un model de casal molt diferent on gaudirem d’aquesta diversitat com un valor que té aquesta ciutat perquè jo crec que som una ciutat amable, una ciutat on tothom té cabuda, i aquest esperit és el del nostre casal”.

Tot i que “totes les entitats que participen en aquest casal tenim experiència en organització d’esdeveniments d’aquest tipus”, no és el primer casal que organitza ACCeDE, sí que “és la primera vegada que sumem aquestes sinèrgies per fer un casal d’aquest tipus a la nostra ciutat. És veritat que hi ha altres casals o activitats que sí que contemplen aquesta possibilitat, però no com el nostre que és més específic i està dirigit pels professionals d’Adisga i del Maria Felip, crec que tenim un bon caldo per fer una bona sopa, a veure si ens podem consolidar en els propers anys”.