ACCeDE escola bàsquet Etiòpia

L’ONG de Gavà ACCeDE juntament amb el Club Bàsquet Welkite i l’Ajuntament d’aquesta ciutat d’Etiòpia han creat la primera escola de mini basquet del país. Primer de tot es va fer una recerca de nens i nens de les escoles del municipi. El resultat ha estat que 137 nens i nenes van participar als entrenaments que ha donat com a resultat la creació de dos equips S12 y dos equipos S10 tan masculí com femeni i un equip Baby basket de S8.

Objectius

El treball realitzat a Welkite ha estat de plena col.laboració amb els entrenadors locals. A més de la creació dels equips s’han assentat les bases organitzatives del Club i s’ha creat un grup de Messenger per establir un pont de comunicació estable entre els joves entrenadors de totes dues entitats. Cada equip de Welkite tindrà un entrenador gavanenc com a tutor per tal d’ajudar al treball dels seus entrendors. La feina d’ACCeDE no és només a nivell esportiu sinó també social i educatiu, base del seu projecte. En concret ajudaran als jugadors i jugadores del club per tal que puguin seguir fent esport però amb el compromís que continuïn estudiant, ajudant amb les despeses de la seva escolarització i manutenció dels nens i nenes del projecte.

Un altre dels objectius del viatge era assolir els objectius de l’acord signat amb la Federació Nacional de Bàsquet d’Etiòpia en relació a la formació dels seus entrenadors. Així, durant la primera setmana van realitzar el Curs Internacional

de Bàsquet nivell 1 a la Universitat de Dire Dawa. 60 entrenadors del país han participat a les sessions teòriques i pràctiques impartides per la delegació gavanenca. El contingut del curs ha estat basat els nivells 0 i 1 dels cursos de la Federació Catalana de Bàsquet. El curs ha tingut una durada de 30 hores distribuïdes en una setmana en sessions de matí i tarda amb un examen final on el 60% ha estat teòric i un 40% pràctic. “Els assistents han tingut l’oportunitat de fer una immersió en profunditat sobre la metodologia de treball del Bàsquet Català, un bàsquet que tal com ells han reconegut és un referent mundial” comenta el responsable de conduir el curs, Xavier Esteban.

El Secretari General de la Federació Etíop de Bàsquet, Yimer Haile es mostra molt satisfet dels resultats del treballa realitzat durant aquests dies “agraeixo l’entusiasme i la dedicació per ajudar-nos en el desenvolupament del bàsquet, principalment en millorar els nivells dels entrenadors i la informació sobre l’estructura del club i l’escola per tirar endavant el projecte a Welkite”.

A més del curs, s’han fet entrenaments amb equips de la Universitat i un seminari sobre “el valor de l’esport en l’educació integral del esser humà”.

La delegació va aprofitar el viatge per portar material esportiu pels equips de Welkite i per la Federació de Bàsquet Etìop. A més, gràcies a Baden i a la Federació Catalana de Bàsquet es van fer arribar balons. I com a fet a destacar, Joma, actual marca del CB Gavà, serà el patrocinador de les seleccions nacionals d’Etiòpia.

El viatge va finalitzar a Addis on la delegació va ser rebuda per l’ambaixador d’Espanya a Etiòpia i van realitzar una visita a la seu de la Federació Etíop de Bàsquet.