ACCeDE i Pamango Fair Life cooperaran plegades
ACCeDE i Pamango Fair Life cooperaran plegades

Les ONG’s ACCeDE de Gavà i Pamango Fair Life de Castelldefels han signat un acord de col·laboració per impulsar projectes comuns als països on treballen totes dues entitats. L’objectiu, diuen, “és generar complicitat i sinèrgies per millorar les condicions de vida dels col·lectius més desfavorits, especialment els infants”.

La col·laboració entre les dues entitats s’ha produït arran de la vinculació del president de Pamango, Dario García, que va ser entrenador del CB Gavà. En conèixer la tasca d’ACCeDE, vinculada al club gavanenc, es va posar en contacte amb el president d’ACCeDE per demanar ajuda i assessorament atès la seva experiència.

Pamango és una entitat de recent creació a Castelldefels que crea pous d’aigua a Gambia, d’horts comunitaris i la posada en marxa d’una cooperativa agrícola per l’exportació de mango a Europa. El projecte inclou també accions en l’àmbit sanitari a través del programa Salud & Happy Smiles. En concret actuaran en les especialitats d’odontologia general i odontopediatria.

En els propers mesos es realitzarà un pou manual al poblat de Sare Chetoel que ajudarà a unes 1000 persones a la zona del Central River ja que és la més pobre i desafavorida del país més petit de l’Àfrica. Aquest projecte es basa en l’aigua per trencar la pobresa de base i beneficia directament a la població local i a la contrapart, ja que la construcció la realitzarà gent d’allà.

Pamango, gràcies a l’ajuda d’ ACCeDE, també posarà en marxa la creació d’aules d’alfabetització i inserció escolar i salut amb la finalitat de promoure programes d’ajuda al desenvolupament en països desfavorits. És en aquest sentit, les dues ONG’s elaboraran de forma conjunta un pla de treball per coordinar les accions a desenvolupar i els mecanismes de seguiment i control.

Arran de l’acord de col·laboració, ACCeDE tindrà l’oportunitat d’ampliar el seu àmbit d’acció i treballar projectes de salut a Etiòpia, Brasil, el Sàhara i Gàmbia amb el suport de Pamango. Aquest aliança s’emmarca dins el nou Pla Estratègic de l’ONG gavanenca on la salut serà un dels principals eixos en els projectes de cooperació internacional. En aquest sentit, ha creat l’Àrea de Salut, al capdavant de la qual es troba Vicenç Gil.