ACCEDE impulsa nou projecte de cooperació al Brasil

L’ONG Accede, vinculada al Club Bàsquet Gavà ha decidit ampliar el seu focus d’actuació i posar les bases d’un nou projecte que es desenvoluparà a la ciutat de Vitorino Freire, al Brasil, en col·laboració amb l’associació de caritat Kolpling i l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament.

El programa consistirà a crear una aula d’alfabetització i una escola social de bàsquet en categoria infantil amb l’objectiu d’ajudar a nens i nenes en risc d’exclusió social. L’entitat gavanenca ajudarà tècnicament al Club de Bàsquet de la ciutat i aportarà material esportiu.

Col·laboració amb el col·legi Santo Ángel

D’altra banda, la ONG ha signat un acord amb la direcció del col·legi Santo Ángel segons el qual estudiants de 3r i 4r faran les 10 hores pràctiques de l’assignatura de serveis a la comunitat. En aquest cas els estudiants rebran 2 hores de formació i desprès crearan una campanya per recollir fons i poder enviar material sanitari i aliments de primera necessitat als refugiats etíops del Sudan. La difusió la faran entre els alumnes del propi centre i les seves famílies.

Val a dir que, el curs passat el grup de nois i noies que es va apuntar van començar a preparar petits vídeos dels projectes, però la pandèmia i el confinament van obligar a fer una aturada

Així mateix, Accede avança que, després de Nadal, se signarà també una acord amb el col·legi Immaculada Concepció de Gavà. Aquí, tant el curs passat, com aquest, voluntaris de l’ONG local fan una xerrada de sensibilització on s’explica l’experiència de viatjar a Etiòpia i una mica de la filosofia i projectes de l’entitat.