Acolliment dels infants sahrauís

L’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí de Gavà (ACAPS) organitza per aquest divendres, 28 de febrer, una trobada informativa per tal d’explicar el projecte “Vacances en Pau” d’acolliment d’infants procedents dels campaments de refugiats del desert algerià de Tindouff durant els mesos de juliol i agost amb famílies de la nostra ciutat. La reunió tindrà lloc a la Casa Gran, a partir de les 19 hore, i en ella hi participaran també persones que han acollit en estius anteriors per relatar la seva experiència i resoldre possibles dubtes.

ACAPS Gavà concreta que “els infants que vindran tindran entre 10 i 12 anys i la seva estada els resultarà molt beneficiosa perquè els permetrà sortir durant un temps d’un indret on les condicions de vida són duríssimes, sobretot a l’estiu quan les temperatures poden arribar als 50 graus, la qual cosa es fa insuportable”.

Durant el juliol, els petits tindran l’oportunitat de gaudir de les activitats de la ciutat i participar en els casals d’estiu. També passaran les pertinents revisions mèdiques per detectar possible problemes de salut i prescriure, si s’escau, el tractament pertinent.

A l’agost, els infants podran marxar de vacances amb les seves famílies d’acollida, sempre i quan no surtin del país.

Segons ACAPS, “per a les famílies d’acollida aquesta esdevé una experiència molt enriquidora i precisen que “del que es tracta és que els infants s’integrin aquí com un més de la família i després el vincle es mantingui en el temps” .

 

ACAPS Gavà realitzarà també diferents sessions informatives Les persones que vulguin contactar amb l’entitat també ho poden fer per mail, al correu gavasahara@gmail.com