Les gimnastes utilitzen des de fa unes setmanes les instal·lacions del centre educatiu
Les gimnastes utilitzen des de fa unes setmanes les instal·lacions del centre educatiu

Les gimnastes del Club Rítmica de Gavà s’apropen al British College de Gavà, ubicat a Gavà Mar, de dilluns a divendres, des de fa unes setmanes, per entrenar en el seu gimnàs. D’aquesta manera han solucionat el greu problema que tenien de trobar un espai on fer els seus entrenaments. “Des de l’Ajuntament intentem ajudar a les entitats i en aquest cas al Club de Rítmica que tenia un problema greu d’espai degut a que a Gavà tenim pocs equipaments i estan força massificats.”, explica el tinent d’alcaldia i regidor d’Esport, Èric Plaza. La col·laboració amb el British College de Gavà va sorgir molt fàcilment ells van mostrar molta predisposició per ajudar a les entitats de Gavà i, finalment, vam aconseguir un acord força interessant pel club i pel British College de Gavà ja que els hi permet donar a conèixer la seva escola”. El regidor d’Esport valora molt positivament l’acord ja que “hem aconseguit que una entitat de Gavà pugui gaudir de les instal·lacions tan bones d’aquesta escola i a la vegada permet que l’entitat pugui seguir creixent en els seus objectius, en les seves activitats”.

A més, assegura Plaza, “és una manera també de promocionar un esport minoritari com es la rítmica i, a la vegada, permet que el British pugui incorporar par dels seus alumnes als jocs esportius escolars. S’ha produït per tant un intercanvi educatiu i esportiu que es foca positiu tant per la gimnàstica rítmica, el British College i la ciutat”.

El director del British College de Gavà, Simon Mower, també feia una valoració molt positiva de l’acord: “Estem encantats d’haver iniciat aquesta relació amb el Club de Rítmica Gavà. Ens visiten per fer ús de les instal·lacions de l’escola cada tarda durant la setmana de dilluns a divendres i és una relació fantàstica. Volem obrir-nos a la ciutat de Gavà i aquesta és una excel·lent oportunitat per fer-ho”.

Per al Club Rítmica Gavà ha estat una gran solució als seus problemes d’espai per entrenar. “La nostra entitat tenia unes necessitats d’instal·lacions per poder desenvolupar l’activitat de la rítmica a nivell de competició. Ens va plantejar l’Ajuntament la possibilitat de desplaçar-nos fins a la platja, el vam explicar a les famílies, gimnastes, entrenadores i el resultat és que portem dues setmanes i estem encantats. Esperem que l’acord sigui a llarg termini “, explica el president del club, Àlex Navarro, qui assegura que “la nostra idea és col·laborar amb l’escola i potenciar la gimnàstica en un centre com aquest”.

El Club Rítmica Gavà és una entitat esportiva sense ànim de lucre fundada a l’abril de 2016. Els seus començaments, el club va ser creat gràcies a la cooperació de pares/mares, professionals d’altres àmbits i entrenadores formades, per a fomentar i impulsar la pràctica de la gimnàstica rítmica a Gavà, expliquen des del Club. L’objectiu principal és difondre i afavorir la pràctica d’aquesta disciplina esportiva, aconseguint-lo principalment amb el treball diari i l’esforç de les nostres gimnastes. “Som un club jovent. Aquest any ens hem federat i ja no només competim a nivell escolar sinó també a nivell de Catalunya també. Tenim gimnastes que pujaran de categoria enguany”, apunta el president del Club.