Acord entre ERC i els Verds
Miquel Roselló, esquerra, i Albert Massana, en la signatura de l'acord entre Els Verds i ERC-Gavà per compartir candidatura electoral a les municipals d'enguany.

La candidatura d’ERC-Gavà a les eleccions municipals del 26 de maig comptarà, de nou, amb la participació d’Els Verds.

ERC preisa que “l’acord, que ja es va concretar  als comicis locals del 2011 i el 2015, es fonamenta en la coincidència programàtica dels dos partits en la defensa del patrimoni natural de la ciutat i en el respecte als animals”,  i respon, en el cas d’Esquerra, al seu “tarannà obert a la col·laboració amb col·lectius de tot el país, fent servir la fòrmula de l’acord municipal com a mecanisme per bastir un projecte comú”.

Un dels punts més importants de l’acció política d’ERC-Gavà des de la seva entrada al consistori ha estat, segons asseguren, “la defensa del medi ambient” i per això han “liderat l’oposició al projecte urbanístic del Pla de Ponent, a través de la plataforma Salvem el Calamot, així com al Pla Director del Delta, que pretén urbanitzar terrenys d’ús agrícola i espais declarats àrees importants per a la conservació de les aus i de la biodiversitat”.

Esquerra també recorda que va “liderar la lluita pel tancament de l’abocador del Garraf” i segueix “denunciant els efectes adversos derivats de l’acumulació de tones de residus en aquesta instal·lació”. A més, precisen que han “impulsat l’elaboració dels catàlegs locals de comunitats vegetals i arbredes a protegir, amb la preservació de la Pineda del litoral com a reivindicació destacada”.

Altres accions desenvolupades a Gavà han estat “la supressió efectiva dels espectacles taurins il·legals que encara es feien en una hípica, i la proposta de mesures per millorar el tracte als animals, sempre en col·laboració amb els grups ecologistes locals Quercus i Les Agulles i amb les entitats animalistes que treballen a la ciutat”.

ERC diu que “és en la coincidència d’aquests projectes amb els objectius d’Els Verds que sorgeix aquest acord, que té com a principal objectiu obrir-se i representar a tots els ciutadans que creguin en una altre manera de gestionar el territori”.

La coalició electoral la van signar el passat mes de febrer Miquel Roselló, delegat en representació d’Els Verds, i Albert Massana, candidat d’ERC-Gavà a l’Alcaldia. Massana forma part també del col·lectiu ecologista i va ser portaveu de la plataforma Salvem el Calamot.