Acte de ciutat en record a les víctimes de l’Holocaust

Gavà organitza aquest dissabte un acte de ciutat per retre homenatge a les víctimes de l’Holocaust nazi coincidint justament amb la commemoració del Dia Internacional que recorda aquest terrible episodi de la nostra història. La trobada, organitzada des de l’Ajuntament i que tindrà un format d’ofrena floral, està oberta a tota la ciutadania i es farà a les 12 hores a la placa en record del genocidi que hi ha a la Torre Lluch.

Des del Ple, celebrat aquest dijous , 25 de gener, també es va donar suport a aquest acte i tots els grups municipals van subscriure una declaració institucional amb el missatge de la “Fragilitat de la Llibertat”, una fragilitat que asseguren “es constata, dia a dia, davant la terrible repercussió dels conflictes bèl·lics sobre la població civil, com per exemple a Palestina i a Ucraïna, o per la sistemàtica vulneració dels drets humans en diferents parts del món, afectant diversos col·lectius ja sigui per aons de gènere, polítiques, religioses, econòmiques o mediambientals”. A la vegada es va manifestar “l’empatia col·lectiva i solidària amb les víctimes del passat” però també reconeixent “les vulneracions presents dels drets humans” i es va proclamar  “la necessitat de garantir-los per a totes les persones i arreu del món”.

Un altre per comemorar l’efemèride ha estat la projecció d’Un cel de Plom a l’Espai Maragall, una cinta sobre la figura de Neu Català i la seva estada en el camp de treball de Flossenbürg on, al costat d’altres detingudes, s’encarregava de fabricar i sabotejar armament nazi.