Acte de rebuig contra la violència masclista
Acte de rebuig contra la violència masclista

Des d’inicis de 2023, ja són 8 les dones que han estat assassinades per violència masclista a l’Estat Espanyol. La ciutadania va tornar a concentrar-se, aquest dimarts a la tarda, a la plaça Major per retre homenatge a les víctimes, recordant especialment les darreres que han perdut la vida, una a Cadis, el 31 de gener i l’altra a Baiona, el 5 de febrer.

En aquesta ocasió, 4 alumnes del col·legi Santo Ángel, a través d’un projecte de voluntariat del centre, van ser els encarregats de llegir un manifest on es va lamentar que “els feminicidis no s’aturin” i que “les víctimes, dones de diferents nacionalitats, edats i situacions socials siguin assassinades per homes, només pel fet de ser dones, una greu circumstància que no és violència domèstica, no respon a situacions familiars, són assassinats masclistes”.

El text precisa que “els feminicidis són la punta de l’iceberg i és clau prevenir, sensibilitzar, sancionar i reparar des d’un abordatge integral” i conclou demanant “la fi aquesta violència i la tolerància ZERO davant de qualsevol tipus de violència masclista” i fa una crida a “seguir mobilitzant-nos i reclamant tots els esforços possibles per acabar amb el patriarcat i aturar aquesta xacra”.

A Gavà funciona des de fa anys el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Aquestes són les dades de contacte: C/Generalitat de Catalunya, 7 Telèfon 932 639 222, adreça electrònica siad@gava.cat. També funciona l’Associació de Dones Clara Campoamor, i el seu telèfon de contacte és el 686 663 666.

A més recordem que davant de qualsevol cas de maltractament per raó de gènere cal trucar al 016, un número confidencial atès per professionals especialitzats. Altres recursos disponibles amb relació a la violència masclista són. Institut Català de les Dones, telèfon 24 h 900 900 120 Whatsapp 671778540 i Ministerio de Igualdad, telèfon 016 Whatsapp 682916136/682508507