Acte de reconeixement del Juga Verd Play

L’Espai Maragall de Gavà ha acollit, aquest dimarts, l’acte comarcal de reconeixement als valors Juga Verd Play, o el que és el mateix, el lliurament de guardons a equips d’entitats i escoles, esportistes i a tutors, tècnics i públic pel seu comportament exemplar durant la competició dels Jocs Escolars del curs 2021-22.

L’acte, organitzat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat, sumava la seva 7ª edició i es va viure de manera especial donat que els dos darrers anys no s’havia pogut celebrar per culpa de les restriccions derivades de la pandèmia i incorporava, per primera vegada, la targeta verda a les disciplines de gimnàstica rítmica (individual i conjunts), gimnàstica artística, patinatge artístic i aeròbic.

L’alcaldessa, Gemma Badia, qui va ser l’encarregada de fer el parlament de benvinguda, assegurava que “la nostra ciutat està molt involucrada amb l’esport i en els seus valors educatius, perquè es tan valuós guanyar, com fer-ho bé, perquè només jugant net és quan un campionat té sentit i, per tant, no tot s’hi val”. Badia va lloar la tasca del Consell Esportiu i va agrair “l’esforç de tots els agents que ho fan possible i, en especial, a les famílies per la seva ferma implicació inculcant la pràctica esportiva als seus fills i filles i aquesta filosofia”.

Gavà, que ha estat la tercera ciutat Juga Verd Play amb més de 1000 participants en els Jocs Escolars i al Pla Català de l’Esport, va rebre també el guardó de reconeixement per la promoció de la salut i l’educació a través de l’activitat física, la transmissió de valors i el foment de la igualtat d’oportunitats entre tota la ciutadania. Tot seguit, Badia, va cedir el testimoni a Martorell, ciutat que serà Juga Verd Play l’any vinent, lliurant la bandera al regidor d’esports del seu ajuntament, Gerard Maimó.

Badia lliura a bandera a Martorell, propera ciutat Juga Verd Play

El Juga Verd Play ha comptat, aquest curs, amb la participació de 30 municipi, 4000 infants repartits en 300 equips i més de 200 partits setmanals.

Què és el Juga Verd Play?

El model de competició dels Jocs Esportius Escolars del Consell Esportiu del Baix Llobregat, el Juga Verd Play, proposa un canvi de paradigma pioner on la finalitat és educar en valors a través de l’esport. Això implica la participació efectiva de tots els agents (famílies, tècnics, dinamitzadors de joc,..), planteja un format de competició sobre 10 punts al resultat d’un partit on s’integren els valors i els marcadors gràcies a l’ús de les noves tecnologies.