Acte inaugural del curs escolar 2020-2021

L’Espai Maragall ha acollit, aquest dimarts, el tradicional acte d’obertura del nou curs escolar a Gavà, un curs però, del tot atípic i marcat per la pandèmia. L’Alcaldessa Raquel Sánchez, qui va presidir l’esdeveniment, destacava “el gran esforç que ha fet, i fa, la comunitat educativa per adaptar-se a aquesta nova normalitat complexa i canviant que requereix de la col·laboració de totes les parts per poder afrontar totes les situacions que es vagin produint”. També ha avançat la voluntat de “constituir un grup de treball específic per poder fer una millor coordinació i conèixer al detall les incidències que puguin produir-se”

L’Alcaldessa considera que “és primordial seguir donant un missatge de tranquil·litat i confiança perquè les escoles són entorns segurs” i ha dit que “correspon a totes les parts que aquest curs sigui un èxit”. Per a Sánchez “les setmanes de confinament ha demostrat, més que mai, que l’educació és un servei bàsic i les escoles indrets on els infants i joves, no només aprenen continguts sinó també valors a través dels vincles emocionals d’aquí la importància de poder tornar a les aules”, confinament però, que segons l’alcaldessa, “ens ha de fer “valorar i reflexionar sobre mancances que cal corregir com la bretxa digital i la seva afectació més accentuada en el si de les famílies més vulnerables. Tenim l’oportunitat d’intervenir per millorar i la nostra mà seguirà sempre estesa”.

Raquel Sánchez, durant la seva intervenció.

La nova inspectora dels SSTT d’Educació, Elena Ferreiro, també va ser present en aquest acte, on, val a dir, tothom duia la mascareta obligatòria i a platea es van mantenir les distàncies entre butaques. En el discurs, Ferreiro assegurava que “el curs és i serà complex” i que “caldrà fer un esforç, col·laborar i ser flexibles per anar afrontant les situacions de confinament i desconfinament de grups”. En aquest sentit, precisava que “es treballarà de manera estreta amb l’Ajuntament per superar, plegats, els diferents reptes que es presentin”, tot recordant que, “enguany, més que mai, és responsabilitat de les institucions fer costat a l’educació, amb la implicació de les famílies per avançar en la construcció de l’educació com un pilar referent de la nostra societat”.

Elena Ferreiro, durant la seva intervenció.

Així mateix, en representació de les famílies, van intervenir Desiré García en nom de les AMPA’s dels centres concertats, qui va posar en valor “el paper de les associacions de mares i pares en el context actual de preocupació i incertesa per establir canals lar de confiança entre escola i famílies”. En nom de l’escola pública, va parlar la presidenta de la Coordinadora d’AMPA’s de la nostra ciutat, Pili Melero, qui després d’anys de feina deixarà el càrrec. Melero considera que “la crisi sanitària esdevé un nou repte a superar als ja existents”, com “la baixada de ràtios a les aules que, ara té més raó de de ser, pel bé d’alumnat i de retruc de tota la societat”, així com “seguir lluitant per tal que l’ensenyament sigui igualitari”.

Pili Melero,durant la seva intervenció.

Durant l’acte es va donar la benvinguda als 4 docents que agafen les regnes de la direcció dels centre a Gavà. Es tracta de Carolina González, al Joan Salamero;    Natalia Castell, al col·legi Sagrada Família; Beatriz Oseira, a l’Institut Escola Gavà Mar i Sergi Escandell, al CFP Núria.

Els nous directors dels centres també van dir unes paraules.

Guardons pels docents que es jubilen

L’acte va culminar amb el lliurament de reconeixements a les trajectòries d’alguns docents que, fins el curs passat, van estar en actiu. Concretament a Paulí Castelló Pinyol, del CEFP Núria; Conxi López, del Centre de Recursos Pedagògics; Rosa Cabistany, del Centre de Recursos Pedagògics; Lluïsa Borràs Adam, del col·legi Immaculada Concepció; José Luis González Rodríguez, del col·legi Immaculada Concepció; M. Teresa Roca Fernández, del col·legi Immaculada Concepció; Juan Antonio Gallardo, del col·legi Santo Ángel ; Jesús Moya León, del col·legi Santo Ángel; Manuela Benéitez, de Escola Joan Salamero; Carme Boo Cadenas, de

l’escola Joan Salamero; Lucía Garrote Mesonero, de l’escola l’Eramprunyà; Magda Casas Sanfeliu, de l’escola Marcel·lí Moragas; Ginés Mulero Caparrós, de l’escola Marcel·lí Moragas; Núria Ferrer Sama, de l’Institut Bruguers i Miquel Zurriaga i Larruy, de Institut Escola Gavà Mar.

L’acte vacloure amb l’espectacle d’Improshow