Acte institucional de la Diada 2018
Raquel Sánchez fent la seva ofrena floral.

Aquest migdia ha tingut lloc a la plaça de Josep Tarradellas l’acte institucional a Gavà per commemorar l’Onze de Setembre. La trobada ha comptat amb les tradicionals ofrenes florals per part d’entitats, partits i grups municipals als peus del monument dels Màrtirs del Setge del 1714 i diverses actuacions, com la de les corals Sellarès, la Igualtat, el cor de Cambra Tornaveu, i les peces instrumentals amb l’American Lake Music. També hi han participat, un any més, els Bastoners de Gavà i l’Esbart Brugués, amb les seves coreografies, mentre que els Castellers de Gavà han aixecat un pilar.

L’Alcaldessa Raquel Sánchez ha encapçalat aquest acte que ha qualificat d’“espai de convivència on tothom hi té cabuda amb independència de la seva ideologia”, perquè, al seu entendre, “el nostre compromís amb Catalunya l’hem de fer plegat, cercant tot allò que ens uneix”.

Segons Sánchez “la nostra nació ha avançat quan hem estat capaços de caminar per una mateixa drecera, amb respecte vers la pluralitat i la diversitat”. L’Alcaldessa recorda que “una nació no és res més que una comunitat política que no és uniforme, per tant no ens podem resignar a mantenir-nos en la confrontació”.

Sánchez ha expressat el seu compromís, i el de l’Ajuntament, de “vetllar per tal que Gavà esdevingui un espai de convivència i pluralitat” ja que està convençuda que “aquest és el camí per superar aquesta difícil situació després d’un any convuls on hem viscut moments molt dolorosos. Espero que recuperem l’esperit de l’any 76 que ens va fer prosperar i, gràcies al qual, vam poder construir una nació que va ser exemple de prosperitat, igualtat i justifica social”.