Diada
Acte multitudinari de celebració de la Diada a Gavà

Centenars de ciutadans s’han aplegat aquest migdia davant del monument dels Màrtirs del Setge de 1714, en la confluència del carrer que porta aquest nom amb La Rambla, per gaudir de l’acte oficial de celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Com és tradicional, hi ha hagut una desfilada d’ofrenes florals en la que han pres part moltes entitats del teixit social gavanenc així com els partits polítics que han volgut. L’acte s’ha tancat, també com és habitual, amb una cantada col·lectiva de l’himne nacional de Catalunya, Els segadors.

Gemma Badia s’ha estrenat com alcaldessa en aquest acte, ja que ho és des del passat 12  de juliol. Badia ha destacat que “la senyera ens representa a tots, és un tema de germanor tal i com ho diu el mateix himne de Catalunya, i voldria que quedés clara la importància de la unitat, la cohesió, la capacitat d’estar tots junts més enllà dels discursos que no ens aporten cap millora ni com a Gavà ni com Catalunya. La pluralitat és molt rica, la hem d’aprofitar i hem de construir”.

Diada
Badia, amb l’ofrena floral de l’Ajuntament de Gavà

Badia ha aprofundit en aquest discurs d’unitat explicant que “el que necessitem és precisament treballar, actuar, dialogar, i estar tots en el mateix vaixell remant. I no parlo d’ara amb la Covid-19, abans de la pandèmia ja hi havia problemes a Catalunya per una qüestió de desunió, i ara que estem sortint de la pandèmia aquesta desunió s’està tornant a visibilitzar dintre de Catalunya”.

Els dos únics grups polítics amb representació al consistori que han volgut participar en aquest acte oficial de la Diada han estat els del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Podemos (PODEMOS). Jordi Tort, portaveu dels socialistes, ha manifestat la seva alegria per “poder anar recuperant certa normalitat després de la pandèmia, aquest any han participat més entitats i a més s’han pogut fer algunes actuacions culturals desprès que l’any passat no vam poder tenir ni una”.

Diada
L’ofrena floral del PSC l’han portat Tort i Rosa Fernández

Pel que fa a la vessant política, Tort ha lamentat que “continuem com cada any amb aquesta disputa entre els grups independentistes d’una banda, i el PP i Ciutadans de l’altra, sobre si la Diada de Gavà és independentista o és nacionalista espanyola. Aquí volem fer una Diada per a tothom, hi assisteixen ciutadans i entitats diversos, però hi ha uns grups que, per posicionament polític, s’abstenen de representar a la ciutadania en aquest acte, i això comença a estar ja fora de lloc i fins i tot ho podríem catalogar de bastant vergonyós”.

Podemos
Estela Ortega i Miguel Herrera, regidors de Podemos

De la seva banda, Miguel Herrera, portaveu de la formació morada, ha afegit que aquesta Diada “és molt especial perquè per fi podem començar a retrobar-nos tot i que la pandèmia encara no ha acabat”. Herrera creu que “Catalunya ha de ser un país d’integració, de multiculturalitat, que acollís a la gent tant si parla català com si no, si parla castellà com si no”. Estela Ortega, regidora també de Podemos, ha destacat que la Diada “és un acte de celebració i per gaudir, un acte que ha de ser de germanor de tots els catalans però també de totes les persones que treballen, que viuen, que estudien, i que estan aquí a Catalunya”.

Diada
Joan Martínez, Síndic Municipal de Greuges

Joan Martínez, Síndic Municipal de Greuges de Gavà, ha participat també en aquest acte oficial i ha destacat que la d’avui “és una Diada molt important perquè hem estat tancats a casa gairebé un any i mig, així que avui és una Diada més important que altres vegades perquè la gent podrà tornar a recuperar el seu país”.