Activats avisos per ratxes de vent
Mapa de previsió

El Servei Metereològic de Catalunya ha activat per aquest dimecres avisos per vent, estat de la mar i pluja, tant d’intensitat com d’acumulació. Les previsions indiquen que la situació empitjorarà a partir del migdia amb llevantada a la costa i amb precipitacions esteses per tota la façana costanera que es mantindran, també, durant tota la jornada de dijous i amb temperatures màximes que no superaran els 20º.

Recomanacions

Es recomana precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

També es  demana extremar les precaucions al front marítim  i tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal evitar també anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades per evitar posar-vos en perill vosaltres o qui us estigui acompanyant.

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades