Activitat a Gavà per conèixer els ratpenats

Gavà acollirà aquest dissabte la VIII Nit dels ratpenats. L’activitat tindrà lloc al Museu i començarà a les 20 hores amb una xerrada a càrrec de l’Alba Coronado del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Aquí es descobriran tots els secrets dels ratpenats: La diversitat d’espècies que viuen al territori, com s’orienten, els costums alimentaris i migratoris que tenen i la important funció ecològica que desenvolupen, entre molts altres aspectes. Es obvi que aquests fascinants animals són font de llegendes i de mites, per això durant la sessió es donaran a conèixer més detalls i s’esbrinarà què hi ha de cert i què de mite. També es podrà veure i conèixer tots els materials i estris que s’utilitzen per a l’estudi científic d’aquests mamífers voladors.

A les 21 hores es farà una sortida on els participants podran veure i sentir els ratpenats mentre fan una passejada nocturna.

Val a dir que aquesta proposta s’encabeix en la celebració de la 15ª Nit Catalana dels Ratpenats i té un àmbit europeu. La idea, segons la organització és “aprofitar l’ocasió per sensibilitzar tothom sobre la importància de lluitar contra el canvi climàtic i l’escalfament de la Terra. L’Oficina del Canvi Climàtic vetlla per la implantació i el compliment dels compromisos europeus a Catalunya i impulsa polítiques per mitigar-ne els efectes i buscar les fórmules d’adaptació més adequades”.

Per a la sortida cal portar roba i calçat adequats, un petit llum i, opcionalment, sopar. Les inscripcions són gratuïtes i s’han de formalitzar al Museu de Gavà o al telèfon 93 263 96 10. Les places són limitades.