menjar futur

 menjar futur

La Fundació Futur obre a Gavà una botiga que distribueix menjars socials

Durant el 2015 els establiments Menja Futur han oferir menús socials a 11.625 persones

La Fundació Futur ha inaugurat al carrer de Salvador Lluch, 4 la botiga Menja Futur que se suma als 4 establiments que ja té l’entitat i on es distribueixen menús socials a qui no té recursos econòmics.


La Fundació Futur és una entitat sense ànim de lucre, fundada l’any 1996 i segons va explicar el seu president, Sergi López durant la inauguració de la botiga,tenim una missió molt clara, la inserció de persones en risc d’exclusió, el que volem és treure realment l’estigma social que tenen aquestes persones. És a dir quan algú ens arriba amb l’estigma del risc d’exclusió el que volem fer ràpidament és que això desaparegui i solament és possible quan la persona és empleable, pot anar al mercat ordinari i ser una persona valida per al mercat laboral”.


Una de les activitats econòmiques de la Fundació són les botigues Menja Futur on es venen plats preparats a preus econòmics per emportar, obertes al públic en general i al client social, “és una botiga normalitzada on entra tot tipus de clientela a comprar i  després hi ha una sèrie de gent que ve amb un tiquet social”. Es tracta de tiquets que els proporcionen entitats com Creu Roja o Càritas amb qui la Fundació té convenis de col·laboració, “aquestes persones venen a les nostres botigues de manera no estigmatitzada. Al final estem fent que aquestes persones a traves d’un tiquet mengin de forma gratuïta”.


El director general de la Fundació, Raimon Martínez explicava el funcionament dels establiments i la utilització de productes de proximitat, entre altres aspectes “nosaltres tenim una cuina central on treballen persones ordinàries i persones en rics d’exclusió social. És com un centre de formació on hi ha persones que s’estan format i persones ordinàries. El que fem és un menjar casolà, de proximitat, ecològic i encara intentem tenir l’essència del menjar de debò. Treballem molt amb el comerç just, la proximitat i producte ecològic”.


A l’acte d’inauguració va assistir una amplia representació de l’Ajuntament encapçalada per l’alcaldessa, Raquel Sánchez així com el director general d’Economia Social i Cooperativa, Josep Vidal i la diputada de Serveis Socials de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos. L’alcaldessa va tenir paraules de felicitació i de suport per a una, “ Fundació que treballa des de la perspectiva de la economia social. Això es molt important. S’ha de destacar i remarcar que hi ha una altra manera de crear ocupació, de generar riquesa, de generar economia. A la cuina, preparant els menjars hi ha persones que estaven en risc d’exclusió social i se’ls ha oferir un lloc de treball. Però a més es fan altres actuacions de facilitar menjar amb uns tiquets socials”.  Sánchez també es va mostrar molt satisfeta de la presència de Menja Futur a Gavà “És un projecte que ens feia molta il·lusió que pugues estar aquí a la nostra ciutat, prop del mercat del Centre. Crec que fa possible aquesta dobla combinació, una activitat econòmica però sobretot que dóna molt protagonisme de reversió social”.

 

La Fundació Futur durant el 2015 va elaborar un total de 1.258,797 menús i gràcies a les botigues Menja Futur s’han pogut donar menús socials a un total de 11.625 persones.