Activitat participativa de plantació a les dunes

La jugateca ambiental de la Platja de Gavà celebra aquest diumenge, 25 d’octubre, una jornada participativa de plantació a les dunes. Aquesta activitat dinamitzada pel Grup ecologista Les Agulles té l’objectiu de “donar a conèixer a la ciutadania la importància de preservar aquests espais”.

L’edició d’enguany estarà marcada per estrictes mesures de seguretat sanitària per prevenir contagis de covid-19: regulació d’aforament, mascareta obligatòria i gel hidroalcohòlic.

Mitjançant l’activitat de plantació, que es farà entre les 11.00 i les 13 hores, els participants podran conèixer quines espècies autòctones habiten en aquests espais. Durant la jornada, es plantarà Borró (Ammophila arenaria) i herba de Sant Ponç o timó (Teucrium polium dunense). També podran conèixer les diferents actuacions que s’han realitzat en els darrers anys en aquesta zona de la platja de Gavà per mantenir l’ecosistema i la funcionalitat de les dunes litorals.

Foto: Robert Ramos

Activitats simultànies

Les activitats, que es faran de manera simultània, pretenen acollir públics de totes les edats, des de famílies fins a qualsevol persona interessada per temes ambientals.

  • Plantacions a les dunes: Castelldefels, Sant Adrià de Besòs i Gavà acolliran la plantació de borrons i lliris de mar, entre altres plantes autòctones dels sistemes dunars. Es tracta d’espècies vegetals que potencien la formació d’aquests ecosistemes naturals, ja que actuen com a barrera davant dels temporals i l’erosió de la costa.
  • Observació de la biodiversitat: a la platja de Montgat, que pertany al litoral metropolità nord i que no compta amb aquests espais dunars, es farà una activitat paral·lela en què es transmetran els mateixos continguts però a través de dinàmiques relacionades amb el dibuix naturalista.

Trobareu més informació al web de l’AMB: http://bit.ly/AMBPlatgesMet

Edicions anteriors de l’Acció Platges Met

El passat 11 de novembre del 2018 va néixer la jornada Acció Platges Met, amb una participació de gairebé 300 persones i la realització de quatre actuacions principals: plantacions a les dunes, neteja de vegetació invasora, recreació del rescat d’un dofí i detecció de microplàstics.

La segona edició va tenir lloc el 10 de novembre del 2019. Es van retirar 200 kg de plantes invasores i plantar 500 exemplars d’espècies dunars. També es van portar a terme quatre tipus d’activitats: plantacions a les dunes, observació de la biodiversitat, taller sobre meduses i detecció de microplàstics.