Activitats de foc a la Festa Major 2019

La Companyia General del Foc ja ho té tot a punt per celebrar, com cal, la Festa Major. El dia més intents serà aquest dissabte i el punt neuràlgic serà el passeig Maragall. A partir de les 10 del matí, s’iniciarà la plantada de bèsties i dracs que portaran les 12 colles convidades i, tot seguit, els petits gaudiran de tallers. A les 11.30 hores, se sumaran a la festa el amics de la Pepa, el drac d’aigua de la Companyia, amb un cercavila que partirà de la Torre Lluc i passarà per carrer Salvador Lluc, la plaça Major, el carrer Sant Josep Oriol i acabarà al Passeig Maragall.

A la tarda, a les 18.00 hores es podrà assaborir el berenar diabòlic a base de pa amb oli i sucre i, a les 18.30 hores, començarà un taller de diables.

A les 20 hores donarà inici la Tabalada, amb 200 tabalers, des de la Torre Lluc fins a la plaça de l’Església. A les 21.15 hores començarà el correfoc infantil i a les 21.25 el d’adults, amb la participació del total de colles i un recorregut que transcorrerà pel passeig Maragall, Sant Pere i la plaça Jaume Balmes amb una encesa final conjunta de tots els diables.

Consells per als veïns

  • Traieu del carrer qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del correfoc, com, per exemple, els testos amb plantes, les bosses d’escombraries, les taules, les cadires, etc. Així evitareu accidents.
  • Retireu els vostres vehicles de la zona per on passarà la cercavila de foc. Així evitareu que la gent prengui mal i possibles desperfectes als cotxes.
  • Tanqueu les portes, les finestres i els balcons i protegiu les obertures per impedir que entrin coets i guspires que podrien causar un incendi.
  • Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals per prevenir que es puguin encendre.
  • Per més que els assistents al correfoc us demanin aigua per mitigar la calor, no en llenceu. Així evitareu que la pólvora es mulli i exploti o que surti en direcció inesperada en lloc de cremar-se.

Consells per a les persones que segueixen el correfoc

  • La roba més idònia per participar en un correfoc és la de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agafin fort els peus.
  • Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot, no correu, perquè les flames s’escamparien i serien més virulentes.
  • Espereu la comitiva del correfoc en carrers amples i eviteu, en la mesura que us sigui possible, les aglomeracions i els taps de la gent.
  • Col·laboreu amb l’organització no demanant aigua als veïns. Així evitareu taps i relliscades i també evitareu que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.