Activitats diverses a Gavà per viure el sant Jordi 2021
Activitats diverses a Gavà per viure el sant Jordi 2021

Per segon any celebrarem un Sant Jordi diferent sense una Rambla plena de gom a gom amb parades de roses i llibres, però amb unes mesures més lleugeres que l’any passat. La Generalitat ha anunciat que es podrà celebrar la Diada de Sant Jordi a tots els municipis de Catalunya amb mesures de seguretat anti Covid. Per tant hi haurà parades al carrer davant de les llibreries i floristeries.

A diferencia de l’any passat, hi haurà activitats al carrer per a tothom seguint les recomanacions sanitàries.

Les activitats del dia 23 es concentraran per la tarda i la nit. La plaça de Jaume Balmes serà l’escenari de la creació d’un mural intergeneracional a càrrec de la il·lustradora Vanessa Linares, de la representació de l’espectacle familiar, Contes de Sant Jordi a càrrec de la Cia. La Minúscula i de la instal·lació d’estands de signatura de llibres d’autors locals. A l’Espai Maragall es podrà gaudir d’un espectacle poètic de spoken word (paraula parlada) sobre drets humans i en diferents espais de la Biblioteca Josep Soler Vidal es farà un taller intergeneracional amb la il·lustradora Sandra Uve per aprendre a dibuixar amb aquarel·la i del Club de muntanya Fita i Petjada: Cita con la cumbre: una història de amistad y tragèdia en el K2 amb la participació en línia de l’autor Juanjo San Sebastían.

D’altra banda, del 23 al 25 d’abril l’Espai Jove La casa Gran en col·laboració amb l’AE Roc del Migdia han preparat una Gimcana literària per la ciutat i a partir del 23 d’abril en el vestíbul de les biblioteques estarà oberta l’exposició “Kit de supervivència cultural”.

Programació de Sant Jordi 2021

***Totes les activitats es faran seguint totes les recomanacions de prevenció de la Covid-19 establertes per la Generalitat de Catalunya.

Divendres 23 d’abril

A les 17.30 H. Taller intergeneracional amb la il·lustradora Sandra Uve per aprendre a dibuixar amb aquarel·la. Creació d’un llibre acordió amb al·legats, idees i propostes sobre el medi ambient.

Lloc: 3a planta de la Biblioteca Josep Soler Vidal. Aforament limitat amb inscripció prèvia. Més informació per correu electrònic (b.gava.jsv@diba.cat) o per telèfon (93 263 92 30).

De 17.30 a 19.30 h. Mural col·laboratiu intergeneracional als vidres exteriors de la Biblioteca. La il·lustradora Vanessa Linares farà un taller de pintura mural sobre vidre inspirat en l’univers dels “guspirus”, imatge del logotip de les biblioteques de Gavà.

Lloc: Plaça de Jaume Balmes. Aforament limitat amb inscripció prèvia. Més informació per correu electrònic (b.gava.jsv@diba.cat) o per telèfon (93 263 92 30).

De 17 a 19.30 h. Estands de signatura de llibres d’autors locals. Amb la presència d’escriptors i escriptores de Gavà, a qui volem donar protagonisme el dia del llibre.       Lloc: plaça de Jaume Balmes.

A les 17.30 h. Espectacle familiar. Contes de Sant Jordi a càrrec de Cia. La Minúscula. Lloc de Plaça Balmes. Aforament limitat amb inscripció prèvia. Més informació per correu electrònic (b.gava.jsv@diba.cat) o per telèfon (93 263 92 30).

A les 20 h. Espectacle poètic de spoken word (‘paraula parlada’) sobre drets humans. Una proposta que neix de la combinació de poesia, recitació i interpretació. Una performance en format dinàmic a tres veus —Crisal Rodríguez, Isa García i Pablo Owski— amb la col·laboració d’altres slammers de renom.

Lloc: Espai Maragall. Aforament limitat amb inscripció prèvia

A les 20 h. A la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal. Club de lectura de muntanya Fita i Petjada: Cita con la cumbre: una historia de amistad y tragedia en el K2. Amb la participació en línia de l’autor, Juanjo San Sebastián. Organitzat amb la UME (Unió Muntanyenca Eramprunyà). Més informació: fitaipetjada@gmail.co

Del 17 d’abril a l’1 de maig:

Exposició de Playmobil amb temàtica especial de Sant Jordi. A càrrec de Richard Rodríguez i María Gálvez. Lloc: Vestíbul de la Biblioteca Josep Soler Vidal.

Del divendres 23 al diumenge 25 d’abril

17 h. GIMCANA – GEOCATCHING LITERARI DE SANT JORDI. Esteu preparats i preparades per una aventura literària per la ciutat? Convoca els teus amics i amigues, feu un grup de màxim 6 persones i estigueu atents i atentes a les xarxes socials de @gavajove.

Inscripcions a @gavajove o lacasagran@gava.cat. Organitza l’Espai Jove La Casa Gran en col·laboració amb l’AE Roc del Migdia.

A partir de divendres 23 d’abril

Exposició bibliogràfica “Kit de supervivència cultural”: caixes per endur-se en préstec que contindran un kit de documents sorpresa de diferents tipologies, la bossa de Sant Jordi de les Biblioteques de Gavà, i altres elements poètic-simbòlics, entrades de cinema o teatre, etc. Una part dels kits de supervivència cultural contindran recomanacions d’escriptors i escriptores locals. Lloc: vestíbul de les biblioteques.