Contacontes al jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal
Contacontes al jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal

Gavà es va sumar, un any més, a la commemoració del Dia internacional De la Pau, amb diverses activitats que van tenir com a escenari la Biblioteca Josep Soler Vidal.

Al jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal infants i les seves famílies es van mostrar molt participatius durant la narració de contes per la pau a càrrec de Rosa Piñol. “He vingut a explicar contes per la pau i aprofitant la inauguració de l’exposició Herederas de la ruina lligarem ambdues coses i explicarem contes d’Àfrica i que passa dins les cases o fora a la Selva” va explicar Rosa Piñol abans de l’inici de la narració. Després tots els assistents van anar a la sala d’exposiccins aHerederas de la ruina

El conteconte va tenir com a escenari el jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal, un espai on des de fa dos anys, hi ha plantat un exemplar de ginkgo biloba. Es tracta d’una espècie d’arbre que va sobreviure al bombardeig atòmic d’Hiroshima i roman al Parc de la Pau d’Hiroshima, on va haver l’epicentre de l’explosió de la bomba atòmica el 6 d’agost de 1945.

L’exposició “Herederas de la ruina” romandrà oberta fins el 6 d’octubre a la sala d’exposicions de la Biblioteca Josep Soler Vidal. La Mostra retrata les conseqüències de la guerra , i té com a objectiu mostrar la força i esperit de superació de les dones desplaçades de la República Centroafricana dins d’un context de guerres i crisis encadenades, silenciades des de fa dècades.