comisiones281112

comisiones281112El Congrès durant la intervenció de Balsera.

Gavà acull el VII Congrés de la fusta i la construcció de CCOO

La jornada, que va ser maratoniana, va servir per fer balanç de les accions fetes i per votar la nova Comissió Executiva i la Secretaria General de la Federació

El Casal Municipal de Cultura American Lake, ha acollit, durant tot el dimarts, el VII Congrés de la Federació d’Indústries de Construcció i Fusta de CCOO. Durant la trobada, es va fer un repàs de les diferents accions executades per la junta sortint i, després de debatre un bon nombre d’esmenes i d’estudiar les candidatures, es van votar als nous responsables de l’Executiva i la Secretaria General.  L’alcalde, Joaquim Balsera, i el Secretari de CCOO de Catalunya, Juan Carlos Gallego, van ser les dues personalitats convidades en aquestes jornades. El batlle, durant la seva intervenció, va agrair al sindicat haver triat Gavà per celebrar el congrés, i els va explicar que, des de fa anys, “la ciutat ha apostat amb fermesa, per impulsar polítiques d’habitatge no especulatives i per la construcció de promocions públiques, amb percentatges molt per sobre dels exigits per llei”. Balsera ha afirmat que “per a nosaltres, ha estat prioritari dissenyar una ciutat cohesionada i equilibrada, amb una aposta pel desenvolupament el patrimoni públic de sòl per a la ciutadania. Crec que cal seguir aquest camí de la racionalitat, eliminant del sector els qui n’han especulat” i, en aquest sentit, ha acusat “la dreta del país d’afavorir-ho amb el seu element normatiu durant molt temps”.

 

Balsera ha refermat el seu “compromís i suport als sindicats”, i afegeix: “Crec en la vostra lluita per garantir l’esforç de tots, per tal de que no ens destrueixen l’estat del benestar que durant aquest anys hem construït amb gran esforç. Estaré al vostre costat en la lluita col·lectiva contra els qui volen desarticular-lo”.

 

El Secretari General de CCOO a Catalunya, Juan Carlos Gallego, va destacar “la importància de seguir treballant en aquests crítics moments, tenint en compte que el futur no es preveu gaire millor”, i reconeix que “per sortir endavant cal estimular l’activitat econòmica per crear ocupació i riquesa” però “la reforma laboral, lluny de fer-ho possible només ha servit per incentivar els acomiadaments i fer que les grans empreses incrementin el seus marges de beneficis”. Gallego ha carregat també contra les polítiques d’austeritat que “estan provocant la caiguda estrepitosa del pes de les rendes salarials” i ha afirmat que “cal combatre les retallades de drets socials perquè són profundament injustes i propicien una societat cada com mes desigual i més pobre”.

 

El líder sindical ha animat als presents a “seguir treballant per fer la organització més forta, estant més a prop dels centre de treball i aconseguint un major nombre d’afiliats”, i s’ha mostrat esperançat en “crear alternatives per superar aquest difícil moment.”