xumet13

xumet13 L’entitat ja custodia més de 200 xumets

El Mussolet recull 90 xumets aquestes festes de Nadal

La iniciativa, que porta com a títol “Pam i pipa al xumet”, tenia com a objectiu motivar als petits a deixar aquest hàbit

La companyia General de Foc valora molt positivament el resultat del “Pam i pipa al xumet”, una iniciativa celebrada a la nostra ciutat per quart any consecutiu durant el muntatge del campament dels Patges Reials al jardins del Museu de Gavà, i que ha consistit en recollir els xumets dels nens i nenes que decidien abandonar l’hàbit. El Mussolet ha estat l’encarregat d’ajudar-los recollint, en aquesta ocasió, fins a 90 xumets i un mocador. Segons Mònica Meca, de la Cia. General del Foc, “l’acció ha estat tot un èxit, pels molts xumets recollits i un mocador d’un infant que se l’embolicava al dit per dormir”. Meca afirma sentir-se “molt contenta perquè la gent només obrir portes venia a veure’ns i els nens i nenes ens donaven 2 i 3 xumets i es mostraven molts emocionats de veure el Mussolet i la bruixeta.”

 

Meca explica que “l’entitat custodia més de 200 xumets que es van penjant”. Segons Mònica Meca “La veritat és que és molt maco, perquè els pares i mares s’impliquen aquesta decisió”.

 

Per a la cercavila del Xerinol·lis de Festa Major, o el Carnestoltes, el Mussolet portarà els xumets en forma de collaret.