La Cia. Spectacular estrena a l’Espai Maragall de Gavà l’obra Adiós Marta. Faran dues representacions el dissabte 11 de març, la primera a les 18:00 hores i la segona a les 20:30 hores, però no queden entrades per cap de les dues.
El motiu és que es tracta d’una obra de teatre de petit format. De fet, de molt petit format. Segons ens ha explicat Meri Reverter, que és la directora de l’obra a l’hora que una de les dues protagonistes i l’autora del text, “pugem el públic a l’escenari i només hi ha 60 entrades per sessió, per això s’han esgotat tan ràpid”. Això vol dir, a més, que “l’obra es fa amb el públic a tres bandes, mentre que nosaltres actuem en el centre, és una manera de trencar la barrera de la quarta paret i estarem molt propers a la gent, que estarà més endins de l’obra”.
Reverter ja havia treballat amb aquest format que li sembla “molt atractiu, és com viure l’obra tots junts a la vegada”. És una obra, a més, on “la part tècnica és molt important ja que hi ha molts àudios, moltes falques, molta interacció en off que no es veu i que dona molt ritme a l’obra”. De fet, l’altra protagonista de l’obra, Jeni May, apunta que “hi ha personatges molt importants que només surten en veu en off, no es veuen però s’escolten”.
Aquestes característiques tècniques del muntatge, a més amb una escenografia minimalista, fa que sigui “molt fàcil portar-la enlloc, en ser petit format la idea és poder representar-la en espais diversos que no siguin només teatre, i això ens atreu moltíssim”.
La propera setmana, de fet, l’obra ja es traslladarà ni més ni menys que a una universitat, ja que “un professor d’art de la Universitat de Sabadell ens ha agafat l’obra per portar a terme un projecte amb els seus alumnes”.
Reverter va escriure l’obra en només tres dies, “són inspiracions d’aquestes màgiques que de tant en tant et passen, és meravellós. Un cop escrita, quan la vaig repassar i netejar, em vaig adonar que és una mena de popurri de la meva vida que al principi era una comèdia i al fina ha quedat com una tragicomèdia romàntica”.
L’obra, segons Reverter, “treballa sobretot les addiccions i obsessions a la feina i a l’amor, i diu moltes coses, toca temes diversos en clau de comèdia que fa que l’espectador reflexioni, però no aprofundeix en tots i es centra principalment en aquesta qüestió de les addiccions”.
Reverter assegura que l’obra “és molt divertida i dinàmica, dura només una hora i vint i el ritme no baixa mai”, i May afegeix que “és molt intensa, es fan molts viatges emocionals, i això és el que volem fer precisament amb el públic, que viatgin molt amb tot el que passa i amb els personatges”.