Adisga celebra la 22ª Festa de la Diversitat

L’Associació de Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Gavà (ADISGA) ha celebrat el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb la 22ª Festa de la Diversitat, un acte que va comptar, entre d’altres, amb actuacions del grup d’exercici físic de l’entitat o dels quadres flamencs de la Casa d’Andalusia que inclouen ballarins usuaris de l’associació. L’esdeveniment, segons precisa Elisabet Sánchez, directora pedagògica d’Adisga, “volem donar visibilita les capacitats artístiques de les persones amb diversitat funcional en diferents modalitats com ara música, ball o teatre”.

La pandèmia ha seguit limitant assistències i per això també es va retransmetre per streaming. En el torn de parlaments el president d’Adisga, Pedro Corvillo es va “felicitar per la feina feta”, però va deixar pal·lesa “la necessitat de crear llars residèncials, que ara són escasses, perquè quan els pares faltin els nois i noies puguin viure sols i de manera autònoma i independent”.

L’Alacaldessa, Gemma Badia, també va lloar “la tasca de l’entitat” i després d’animar-los a “seguir treballant” els va demanar que “segueixen essent reivindicatius per tal de poder conèixer les necessitats i treballar plegats en la mateixa direcció”. Segons Badia “cal ser molt empàtics amb això, perquè tots i totes, en qualsevol moment de la nostra vida podem patir algun tipus de discapacitat temporal o permanent”.

Durant l’acte, també es va homenatjar el col·legi Santo Ángel que, des de fa temps col·labora amb l’associació. Mercè Ginès, mestra del centre, va expressar “l’orgull de poder veure com molts dels alumnes que fan el voluntariat a Adisga després hi continuen, perquè això vol dir que han arrelat els valors que els hem inculcat”.

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat es celebra cada 3 de desembre des de l’any 1992. Aquesta commemoració va ser creada per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) amb l’objectiu de promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitat en tots els àmbits del desenvolupament.