Muévete
Adisga inicia la seva activitat “Muévete” (Foto: cortesia Elisabet Sánchez)

Adisga (Associació de Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Gavà) ha posat en marxa ja aquesta setmana la seva activitat “Muévete”, que ja porten uns anys realitzant. Segons ens explica Elisabet Sánchez, directora pedagògica d’Adisga, es tracta d’una “activitat esportiva en la que intentem personalitzar molt l’esport adaptat a cada participant, ja que no és una activitat en la que s’hagi d’assolir un objectiu físic molt marcat”.

L’activitat serveix a Adisga per poder “treballar realment sobre un col·lectiu que normalment és molt sedentari, tenen poc moviment, i per tant fan una mica d’activitat física però al mateix temps es treballa l’equilibri, la coordinació d’extremitats, o el treball en equip, tot a dins d’una activitat una mica lúdica”.

La novetat del programa per aquest curs 2021-2022 és l’acord de col·laboració a que ha arribat Adisga amb el Club Bàsquet Gavà: “Aquest any, aprofitant que el Club Bàsquet Gavà ens ofereix aquesta oportunitat, hem introduït una vegada al mes una activitat pròpiament de bàsquet. Nosaltres sempre hem estat en contacte amb el club, els presidents de les dues entitats portaven temps parlant d’aquesta possibilitat, i finalment aquest any, arran d’haver fet el casal amb ells, hem decidit començar”.

El principal escull que havien de resoldre per poder tirar endavant aquesta iniciativa de bàsquet era “el tema del lloc, ja que no podíem fer l’activitat en una instal·lació esportiva degut a que a Gavà, afortunadament, hi ha tant moviment esportiu que ens era molt complicat compatibilitzar-ho. Al final, gràcies a Xavier Esteban, el club es va oferir a cedir-nos una part de les seves pistes”.

Adisga porten a terme “Muévete” una vegada a la setmana des del setembre fins el juliol. Cada sessió té una durada aproximada d’una hora, i hi solen prendre part uns vuit usuaris de l’entitat.