aeroport

El Consell Internacional d’Aeroports (ACI, per les sigles en anglès) ha reconegut tres aeroports catalans com als millors d’Europa en la seva categoria. L’aeroport de Barcelona-El Prat Josep Tarradellas ha estat nomenat el millor aeroport europeu en la categoria de més de 40 milions de passatgers, mentre que els de Reus i Girona han destacat en la de menys de 2 milions.

L’aeroport del Prat també s’ha coronat com el més agradable d’Europa (Most Enjoyable Airport in Europe), per l’oferta de serveis de restauració, oci i botigues, així com per l’esforç de fer l’estada a les seves instal·lacions tan còmoda com sigui possible. Aquests premis formen part del programa de servei aeroportuari de l’ACI (Airport Service Quality, ASQ), que mesura la satisfacció dels passatgers i passatgeres a escala global i ofereix eines d’investigació i informació per entendre la visió i expectatives de les persones usuàries respecte als productes i serveis d’un aeroport. Es fa a través de qüestionaris on es valora l’experiència als aeroports amb aspectes com l’accés, les instal·lacions, l’amabilitat del personal, la seguretat i el temps d’espera al control de seguretat.

Per la seva banda, l’Aeroport de Girona-Costa Brava ha obtingut el premi a l’Aeroport més net d’Europa, que reconeix les labors de neteja que es fan per garantir la qualitat en l’experiència del passatger. Finalment, el de Reus ha rebut per segon any consecutiu la distinció com l’Aeroport més Còmode d’Europa, premi que destaca el fet de fer més agradable l’estada i per on el pas resulta més fàcil i intuïtiu per als passatgers.