Afectacions a Rodalies demà

Adif està avançant a les actuacions de modernització de la infraestructura a l’estació de Bellvitge i en el seu àmbit més proper, a L’Hospitalet de Llobregat

Aquestes obres s’inclouen en el projecte de millora de les instal·lacions ferroviàries entre El Prat de Llobregat i Barcelona-Sants, que suposa una inversió superior als 5,5 milions d’euros, i són prèvies a la millora de l’accessibilitat i la instal·lació d’ascensors en l’estació.

Els treballs serviran per modificar l’esquema de vies, de manera que els trens que actualment utilitzen les dues vies generals circulin per via directa, no desviada, deixant una tercera via per a moviments tècnics. Per així, s’està avançant a l’adequació i adaptació de la superestructura (carril, travesses, balast), així com als aparells de via.

D’acord amb la planificació vigent, entre la nit d’aquest divendres, 11 de gener, i l’inici del servei del dilluns dia 14, es duran a terme les operacions per a enllaçar la via 2 de l’estació amb la via general parell del trajecte Bellvitge-Barcelona-Sants, així com l’adequació del sistema d’electrificació i la posada en servei de les adaptacions realitzades entre els sistemes de gestió i regulació del trànsit.

Dins del projecte de modernització de la infraestructura entre El Prat de Llobregat i Barcelona-Sants, incloses les capçaleres de l’estació de Bellvitge, fins al dia d’avui s’han executat, entre altres treballs, la renovació de 5.000 metres de carril, la col·locació de 2.600 noves travesses i l’aportació de 1.100 m3 de balast. També s’han adequat 1.100 metre de fil de contacte de la catenària, així com altres operacions en instal·lacions de seguretat i comunicacions i d’adequació de canaletes.

Afectacions en la circulació

Aquest dissabte 12, entre l’inici de servei i les 8.00 hores, es veurà afectada la circulació de trens al seu per l’estació.

Per tal de garantir la circulació pels trens de la línia R2 Nord i R2 sud en aquesta franja, Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre les estacions de Barcelona Sants, Bellvitge i El Prat de Llobregat. Pel que fa als trens amb connexió a l’Aeroport, els clients disposaran d’una llançadora entre les estacions de Barcelona Sants i L’Aeroport.

Pel que fa al tren regional de la línia R15 Reus (5.37) – Barcelona Estació de França (7.35) circularà desviat per Vilafranca del Penedès.

Durant el període d’afectació al servei, s’ha establert un dispositiu amb personal d’informació i atenció al client que orientarà els viatgers a les estacions afectades per al transbordament bus-tren i a l’inrevés. Per tal de garantir aquest servei alternatiu, Renfe disposarà de serveis d’autocar per transportar als usuaris afectats.

Tota la informació sobre aquesta modificació del servei es podrà consultar als webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), al telèfon d’informació 900 41 00 41, a les Apps Rodalies de Catalunya i Adif en tu móvil, així com a les xarxes socials (@rodalies, @renfe, @infoadif).

Millora de l’accessibilitat

Les actuacions a càrrec de Renfe a l’estació de Bellvitge per la millora de l’accessibilitat contemplen:

  • La instal·lació de quatre ascensors, dos d’accés exterior a vestíbul i dos d’accés a andanes des del vestíbul
  • Recreixement, ampliació i prolongació d’andanes
  • Millores dels sistemes d’informació
  • Encaminaments podotàctils
  • Renovació de la il·luminació

L’estació de Bellvitge compta amb els serveis de la línia R2 sud que l’enllacen amb Barcelona en un temps de viatge de 7 minuts. Diàriament, prop de 6.000 clients utilitzen aquesta estació per als seus desplaçaments amb tren.