Aigua més barata
La tarifa de l’aigua baixarà un 4,95% a l’àrea metropolitana de Barcelona.

La tarifa de l’aigua baixarà un 4,95% a l’àrea metropolitana de Barcelona a partir del mes de gener del 2020. La mesura, que es portarà a votació al Ple del Consell Metropolità, beneficiarà 2,8 milions d’usuaris de dins de l’àmbit dels 23 municipis gestionats per Aigües de Barcelona, entre ells Gavà i suposa, segons el vicepresident de Medi Ambient de l’AMB Eloi Badia, “una baixada històricai un total de 16 milions d’€ d’estalvi per a la ciutadania.

Els municipis beneficiats per aquesta mesura són: Badalona, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Esplugues, Gavà, l’Hospitalet, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Papiol, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Torrelles i Viladecans.

En declaracions als mitjans, Badia ha afegit a l’espera de conèixer la sentència definitiva que el TSJC ha de dictar sobre el servei metropolità d’aigües, que la rebaixa de la tarifa anunciada demostra que “una gestió responsable de l’aigua sempre es fa millor des de l’administració pública”.