Air-Val
Badia, al costat dels 36 palets de gel donats per Air-Val

 

El grup d’empreses Air-Val, amb seu al Polígon Industrial Camí Ral de Gavà, ha donat 36 palets de gel hidroalcohòlic a l’Ajuntament de Gavà. L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha visitat aquest matí l’empresa en el marc dels contactes que manté amb el teixit empresarial de la nostra ciutat. Els responsables li han mostrat a l’alcaldessa aquesta planta gavanenca que concentra tot el procés de producció de les fragàncies, des de la seva creació en laboratori fins la distribució final a punts de venda passant per l’embotellament i l’empaquetament. L’empresa dóna feina a unes 200 persones, de les quals aproximadament el 70% treballa a la seu gavanenca.

Badia ha agraït a Air-Val la donació d’aquests 36 palets de gel hidroalcohòlic tot destacant que “aquest gest demostra l’esperit i la generositat d’aquesta empresa”. Segons Badia, aquests 36 palets de gel hidroalcohòlic “seran molt útils, moltíssim, tant per centres de salut com per escoles, com pel petit comerç, com per l’Ajuntament o el mateix cos de la Policia Municipal, hi ha molts usos possibles d’aquest gel i són tots molt necessaris”. De fet, l’alcaldessa ha destacat que “aquest acte tan generós ens ajudarà a poder donar cobertura a aquestes mesures de seguretat que encara són necessàries i que hem de continuar complint”.

Air-Val
Aquests són els 36 palets de gel donats per Air-Val

La donació dels 36 palets de gel hidroalcohòlic, de fet, és una conseqüència més o menys directa del sotrac que Air-Val va experimentar a l’inici de la pandèmia l’any 2020. Tal i com ens explica David García, director del grup d’empreses Air-Val, “vam tenir la sort, per dir-ho d’alguna manera, que a Itàlia, on tenim una delegació a Florència, la Covid-19 va arribar un mes abans que aquí. Això ens va servir per prendre les mesures pertinents per poder augmentar les quotes d’alcohol per produir el gel, i també l’estoc d’envasos, taps, etc., necessaris per poder envasar el gel”.

García assegura que a Air-Val se senten “molt orgullosos i satisfets d’haver pogut ajudar en aquell moment, de que les primers unitats d’aquest gel que vam fabricar van ser destinades a hospitals, residències, exèrcit, i cossos de seguretat”.

Però a banda de tota la qüestió de les donacions, “fins el mes d’abril de 2020 vam ser un dels fabricants a nivell nacional que més gel hidroalcohòlic va col·locar en el mercat, i gràcies a això i a l’esforç de la plantilla vam poder evitar fer cap ERTO i avui podem dir que estem dempeus”.

L’alcaldessa ha posat en valor precisament tota aquesta experiència que van viure a Air-Val: “Ells es van reinventar durant la pandèmia, van ser sensibles i van ser capaços de treure endavant una producció de gel hidroalcohòlic, i a més van tenir la voluntat de fer-la arribar allà on fes falta en un moment molt crític quan, enmig de la pandèmia, hi havia una mancança absoluta d’aquest producte”.

Ara que no hi ha mancança, doncs, García ens ha explicat que “tenim un important inventari de gel i, com que el consum ha caigut de manera molt severa, creiem que el millor que podem fer amb l’excedent que tenim aquí és donar-lo gratuïtament, i ho estem fent no només a l’Ajuntament sinó també a hospitals, per exemple, i així seguirem perquè creiem que estem en l’obligació de fer-ho i crec que és necessari que la gent entengui que és necessari seguir utilitzant el gel hidroalcohòlic”.

Air-Val
Badia, atenent les explicacions dins del laboratori on es dissenyen els perfums

El grup d’empreses Air-Val “porta els darrers 30 anys exportant la marca Gavà a més de 80 països de tot el món i pràcticament als cinc continents, principalment amb perfumeria fabricada sota la marca de Disney, que és pel que més ens coneix tothom, sinó també per altres marques amb les que treballem des de fa set anys com Pedro del Hierro, Women’s Secret, Pepe Jeans, o fins i tot la fragància d’Alejandro Sanz que vam llençar fa poc temps”.

Badia ha qualificat la seva visita d’avui com a “obligada atesa la dimensió d’aquesta empresa que, d’altra banda, m’ha impressionat perquè he pogut descobrir que fabrica moltes marques que coneixia i que no sabia que s’estaven produint aquí a Gavà”.