asfaltat
Badia ha anunciat avui la campanya d'asfaltat al mateix carrer Sant Lluís

L’Ajuntament de Gavà iniciarà a finals d’aquest mes de febrer una nova campanya d’asfaltat que suposarà actuar sobre uns 16.000 metres quadrats de calçada. Està previst dur a terme aquest asfaltat al carrer Sant Lluís, entre l’avinguda de Joan Carles I i el carrer Manuel de Falla, i a altres zones de la ciutat com ara els barris de ca n’Espinós i Gavà Mar.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ho ha anunciat avui destacant que “aquestes tasques s’han dissenyat mitjançant un mètode molt fiable que és un sistema automatitzat que detecta quin és l’estat de les vies, i per tant fa una avaluació i diu quin són els trams que necessiten una actuació més urgent perquè estan més degradats”.

Aquesta campanya suposarà “una inversió de prop de 700.000 euros, que és potser la inversió més gran dels darrers anys en quant a asfaltat. Això ens dona una perspectiva de quina és no només la necessitat sinó també la solvència que hem volgut aplicar en aquest asfaltat”.

Badia ha recordat que “durant el mes o mes i mig d’actuacions hi haurà afectacions en els carrers on s’actuarà, i en alguns casos això comportarà modificacions en el trànsit o fins i tot en el recorregut d’algunes línies d’autobús”, però ha remarcat que aquets inconvenients “valdran molt la pena perquè el resultat s’ho mereix”.

asfaltat
Un dels desperfectes del carrer Sant Lluís que s’arreglaran

A banda d’això, també “estem portant a terme unes actuacions puntuals de recuperació de voreres amb una inversió d’uns 60.000 euros. Aquestes feines s’estan duent a terme sobretot a la Riera de les Parets i en altres voreres que estan molt degradades i a on hem de parar atenció especialment per qüestions d’accessibilitat”.

Aquesta actuació sobre les voreres “està sent més intensiva del que acostuma a ser per tal de recuperar llocs que s’han trobat molt deficients”. És també l’objectiu de les actuacions d’asfaltat, per això “hem agrupat una despesa de finals de l’any passat i de pressupost de 2023 i fer una actuació també molt més intensiva a diferents calçades de la ciutat”.