ajuntament denuncia actes vandàlics banderes

L’Ajuntament de Gavà ha presentat denúncia davant del jutjat pels actes vandàlics que van suposar el robatori de dues de les banderes oficials que onegen a la façana de l’edifici consistorial i van ocasionar danys a les astes.

L’Ajuntament vol identificar els autors dels fets, que van tenir lloc les nits de dilluns i dimarts passats, per tal que aquest tipus d’accions no quedin impunes. L’Ajuntament expressa el seu respecte per la llibertat d’expressió i de manifestació però no pot tolerar accions incíviques, les conseqüències de les quals les paga el conjunt de la ciutadania. En aquest sentit, fa una crida al civisme i al respecte a les institucions, a més d’apel·lar al sentit comú i a la convivència pacífica.

Els incidents, sota la investigació dels Mossos d’Esquadra, van ocasionar desperfectes per valor d’uns 1.200 euros.

L’acte vandàlic de dilluns va provocar la pèrdua de la bandera espanyola, corda, contrapès del mecanisme de l’asta i danys als panys de les astes. La valoració dels danys causats és de 257 euros.

L’incident de dimarts va provocar la pèrdua de la senyera, corda i danys als panys de les astes per un valor de 156 euros.

A més, com a conseqüència dels dos actes vandàlics s’han hagut de substituir els panys de les quatre portelles de les astes, amb un cost de 859 euros.

Les banderes sostretes també han estat reposades i es procedirà a revisar els sistemes de seguretat i ancoratge.