Ajuntament i Parc Arqueològic renoven el Biosphere
Ajuntament i Parc Arqueològic renoven el Biosphere

El Castell de Castelldefels va acollir, aquest dilluns, l’acte de lliurament dels distintius Compromís de Sostenibilitat Biosphere i dels segells Punt d’Informació Turística (PIT), uns reconeixements que atorga cada any la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona en col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, òrgan adscrit al Consell Comarcal del Baix Llobregat, encarregat de la gestió i de la seva implementació a la comarca.

La distinció Compromís de Sostenibilitat Biosphere reconeix a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per a la sostenibilitat i que compleixen els requisits del seu manual de bones pràctiques. Aquest any, estrenen aquesta distinció 22 empreses o entitats (públiques o privades) del Baix Llobregat, que s’hi sumen a les 68 empreses de la comarca ja distingides anteriorment, el que fa un total de 90. L’Ajuntament de Gavà i el Parc Arqueològic, que ja tenien aquest reconeixement, l’han renovat un any més i també s’ha reconegut al Chiringuito Iguana Gavà.

D’altra banda, el segell PIT l’han aconseguit enguany 20 empreses o entitats de la comarca per primera vegada. En total ja són 110 els equipaments públics o privats que formen part del programa PIT al Baix Llobregat. Es tracta d’establiments, tant públics com privats, que tenen contacte directe amb el visitant i que funcionen com a complement de les oficines de turisme. Totes aporten calidesa i un tracte proper i humà als visitants a molts punts de la comarca. Un servei, doncs, que a més de crear i reforçar el teixit local contribueix a donar a conèixer l’oferta turística del Baix Llobregat.

Pel que fa als nous Punts d’Informació Turística, enguany s’hi han sumats des de biblioteques i ajuntaments, a restaurants i hotels de la comarca, entre altres. El programa PIT es va posar en marxa l’any 2016, i està impulsat per la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, amb l’objectiu d’ampliar la xarxa d’oficines de turisme amb altres espais, empreses i entitats de la comarca.