Al carrer, sense macareta a partir del dia 26
Al carrer, sense macareta a partir del dia 26

El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez ha anunciat aquest divendres la fi de la mascareta al carrer per d’aquí a una setmana.

En concret, ha dit que el dissabte 26 de juny ja no caldrà dur-la en espais a l’aire lliure, i que aquesta decisió s’aprovarà dijous de la setmana vinent en un Consell de Ministres extraordinari.

Les xifres millores

La Pandèmia a Catalunya continua a la baixa i comptabilitza en les últimes hores cinc morts per covid, unes xifres que confirmen els quinze anteriors dies com els de menys mortalitat pel virus.

Les dades són conseqüència de l’avanç de la vacunació, que aconsegueix ja a més del 30% de la població amb pauta completa. Quant a contagis, el Departament de Salut ha declarat 678 nous casos confirmats per PCR o TA en les últimes 24 hores.

Si sumem aquests contagis als totals de la pandèmia, la comunitat acumula 637.650 i les defuncions s’eleven a 22.240, segons l’últim balanç de la conselleria. En paral·lel, els pacients ingressats a planta són 488, 15 menys, i hi ha cinc crítics menys a l’UCI (153).

Quant a la velocitat de propagació, la Rt, es manté en 0,94, mentre que el risc de rebrot baixa un punt, fins a 80. La incidència acumulada a 14 dies es redueix i es manté per sota de 100. Passa de 87,71 a 86,06. El 3,35% de les proves de l’última setmana han donat positiu.