Al teu costat
Al teu costat: un servei d’atenció social als barris

L’Ajuntament de Gavà té en marxa des de fa ja unes setmanes un nou servei d’atenció social anomenat Al teu costat. Es tracta d’un servei itinerant, ja que cada dia de la setmana és a un barri diferent de la ciutat, i que està orientat a facilitar determinades gestions a persones amb dificultats d’accés telemàtic a l’administració pública.

Al teu costat funciona de dilluns a divendres de 09:30 a 14:30 hores, i la seva ubicació diària exacta és la següent: els dilluns, al Casal Cívic de ca n’Espinós; els dimarts, a l’Associació Veïnal i Cultural Ausiàs March; els dimecres, al propi edifici consistorial; els dijous, al Casal Municipal de Can Tintorer; i els divendres, de nou a l’Ajuntament de Gavà.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha visitat aquest matí el servei (i a la seva responsable els cinc dies de la setmana). Badia destaca que amb aquest servei “hem volgut apropar a la ciutadania certes tasques de gestió” ja que “entenem que hi ha gent gran, que hi ha una bretxa digital, i que hi ha dificultats per poder accedir per exemple a la gestió de la renda mínima, o fins i tot per una cosa que a molts ens sembla tan fàcil com demanar cita prèvia a l’Ajuntament”.

Per tant, la intenció és “poder posar l’administració a prop de tota aquella gent que no es troba còmoda amb els temes informàtics, a través d’una ajuda personalitzada que els permeti fer els tràmits que necessitin fer”. I això amb una idea ben senzilla en ment, que és “ajudar a tothom que té dret a fer aquests tràmits a que els pugui fer efectius”.

Com que avui tocava el Casal Municipal de Can Tintorer, Badia ha aprofitat la seva visita per veure in situ com funcionen altres activitats que es desenvolupen en aquesta instal·lació municipal.