Albert Villanueva presenta llibre a les Escoles Núria
Villanueva amb Luisa Vázquez, escriptora que participarà també en la presentació.

Albert Villanueva farà aquest divendres la darrera presentació a Gavà de “Por hacer a tu muerte compañía”, la seva primera novel·la que aviat farà un any que va veure la llum.

El llibre està ambientat en el Gavà dels anys 20 i també dels anys 60 i 70. Villanueva precisa que la idea de fer aquesta obra “de ficció i sentiment però “perfectament documentada amb fets històrics que van ser reals” li ha requerit “un llarg treball d’investigació amb el qual però, diu que s’ha “divertit i enriquit molt”.

L’autor explica que “és l’època daurada del parc de l’American Lake amb Artur Costa, però també són els anys convulsos de les reivindicacions anarquistes per defensar els drets de la classe treballadora i enmig de tot això, “la protagonista és una noia que torna a Gavà després de 20 anys i es recorda el Gavà de fa 50 anys, amb carrers sense asfaltar i nens jugant al carrer amb llibertat”.

Villanueva convida tothom a llegir aquesta obra, “plena de sentiments humans”, on es descobrirà “el Gavà del passat i molts fets curiosos i interessants”. També explica que “per completar la lectura ha creat el web albertvillanueva.es on es podran llegir els primers capítols, s’amplia informació sobre els personatges i es poden trobar fotografies de com era l’American Lake llavors, així com molts carrers i places del municipi amb l’aspecte de fa anys comparats a com són ara”.

La presentació del llibre, organitzada en aquesta ocasió per l’AAVV d’Ausiàs March es farà, aquest divendres, a partir de les 19.30 hores, a les Escoles Núria de Gavà.