Albert Villanueva presenta llibre
Albert Villanueva

Albert Villanueva presenta, aquest divendres, la seva primera novel·la. Es tracta del títol “Por hacer a tu muerte compañía”, un llibre ambientat en el Gavà dels anys 20 i també dels anys 60 i 70. Villanueva precisa que la idea de fer aquesta obra “de ficció i sentiment” però “perfectament documentada amb fets històrics que van ser reals” neix de fa 9 anys i que li ha requerit “un llarg treball d’investigació” amb el qual admet s’ha “divertit i enriquit molt”.

L’autor explica que “és l’època daurada del parc de l’American Lake amb Artur Costa, però també són els anys convulsos de les reivindicacions anarquistes per defensar els drets de la classe treballadora” i enmig de tot això, “la protagonista és una noia que torna a Gavà després de 20 anys i es recorda el Gavà de fa 50 anys, amb carrers sense asfaltar i nens jugant al carrer amb llibertat”.

Villanueva convida tothom a llegir aquesta obra, “plena de sentiments humans”, on es descobrirà “el Gavà del passat i molts fets curiosos i interessants”. També explica que “per completar la lectura ha creat el web albertvillanueva.es on es podran llegir els primers capítols, s’amplia informació sobre els personatges i es poden trobar fotografies de com era l’American Lake llavors, així com molts carrers i places del municipi amb l’aspecte de fa anys comparats a com són ara”.

La presentació del llibre es farà al casal municipal de Cultura American Lake aquest divendres, a partir de les 18.30 hores.