Alcaldessa 1O

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha valorat, a través d’un comunicat, els fets succeïts aquest diumenge arreu de Catalunya en una jornada que qualifica com a “mobilització cívica i pacífica”, i on ha volgut mostrar el seu respecte “tant als milers de gavanencs que van voler fer sentir la seva veu com pels qui no van participar, entre d’altres motius, per la manca de plenes garanties organitzatives i legals d’aquesta convocatòria”. Sánchez ha expressat “l’agraïment i reconeixement pel comportament cívic que una vegada més ha demostrat la gent de la nostra ciutat, Aquest és un valor essencial, el de la convivència i la pluralitat, i entre tots l’hem de preservar i enfortir. És amb aquests mateixos valors que manifesto el més enèrgic rebuig a l’actuació policial innecessària, desproporcionada i indiscriminada que es va produir a molts indrets de Catalunya. Sens dubte, no oblidarem les escenes de violència que vam veure, i reclamem que se n’assumeixin les responsabilitats polítiques que pertoquin. La força contra persones pacífiques només mereix reprovació. L’ús de la força no serveix per respondre als reptes que tenim, i qui fa d’això el seu únic argument no pot ser interlocutor vàlid en aquests moments tan transcendentals”.

L’Alcaldessa demana diàleg

L’alcaldessa afirma que “l’1 d’octubre posa de relleu de manera encara més evident i urgent que cal d’una vegada per totes abordar canvis per refer, relligar i fer més justa la relació entre Catalunya i Espanya. Per això cal diàleg i acord. Calen solucions politiques, i aquestes vindran, reitero, del diàleg i l’acord. No vindran ni des de la repressió, ni des de l’incompliment de la llei, ni des de l’unilateralisme. Calen solucions pactades a partir de la negociació per poder definir, decidir i votar amb garanties el futur polític de Catalunya”.

El comunicat precisa que “no és hora de parlar de vencedors i vençuts. Cal mirar endavant, deixar de banda els retrets i reconstruir ponts”. I conclou amb l’esperança que “tothom estigui a l’alçada, que es deixi de fomentar la divisió i que no es prenguin decisions precipitades i perjudicials per a tothom”. Sánchez també exigeix a Rajoy i a Puigdemont que “aturin aquesta escalada i que reconeguin la legitimitat del conjunt de les forces polítiques: totes elles representen també la ciutadania catalana i no se les pot menystenir. Si no són capaços de trobar solucions, cal que deixin pas a d’altres lideratges”.

L’alcaldessa conclou assegurant que “treballaré per superar les divisions i per què a Gavà la convivència i la cohesió estiguin per sobre de qualsevol contingència. Cadascú des de les seves legítimes opinions i posicions polítiques i personals, però tots i totes amb respecte i amb la voluntat de seguir construint junts la nostra ciutat”.