escoles
Badia, en un moment de la seva visita al Marcel·lí Moragas

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha visitat aquest matí tres escoles públiques gavanenques: el Marcel·lí Moragas, el Salvador Lluch, i el Joan Salamero. Allà s’ha entrevistat amb les respectives directores dels centres, i ha tingut l’oportunitat de veure les instal·lacions i de copsar el projecte educatiu de tots tres col·legis.

Mercè Campodarve, directora del Marcel·lí Moragas, ens ha explicat que la seva és “una escola inclusiva amb molta diversitat on intentem que els alumnes amb necessitats educatives especials participin en tot moment de totes els activitats. Per això tenim un equip de professionals dins de l’escola que fa possible tot aquest projecte”.

Campodarve destaca que l’escola té molt en compte el factor de la diversitat ja que “creiem que no hi ha un nen o una nena igual a un altre, i aquesta diversitat i aquestes necessitats són iguals per tots, per tant tots els recursos són aprofitats per tots els alumnes i també per l’escola com institució”.

Per últim, Campodarve ha posat l’accent en que “falten recursos econòmics per aquelles famílies més vulnerables i per tal que aquests alumnes tinguin les mateixes oportunitats que la resta de l’alumnat d’aquest centre”.

escoles
Badia, aquest matí al Salvador lluch

De la seva banda, Carme Fernández, directora del Salvador Lluch, ha destacat que “si hagués de dir en quatre paraules què es aquesta escola diria que és una família. El sentit de pertinença, d’ajudar-nos entre tots, d’escoltar-nos, de detectar necessitats, d’interactuar els petits amb els grans, tot això està molt integrat en el nostre ADN i tenim molts projectes en aquesta línia que ens han donat bons resultats i que defineixen la nostra manera de fer que és tan peculiar”.

Fernández recorda que “sense que els alumnes s’adonin, i sent feliços, que és també un dels nostres pilars, amb molt respecte pels altres intentem acompanyar-los per tal que madurin, però que ells sempre siguin els protagonistes i que tirin, que ens diguin el que volen i quines són les seves necessitats. Aquesta flexibilitat ens permet arribar a tothom i donar protagonisme a tots i cadascun dels nostres alumnes”.

escoles
L’alcaldessa, parlant amb una alumna del Joan Salamero

Curiosament, la directora del Joan Salamero, Carolina González, també s’ha referit a la seva escola com “una família”, i ens ha explicat que “és una família petita que vol ser més gran, volem tenir més alumnat i ens estem deixant la pell per fer projectes que siguin innovadors i de molt alta qualitat educativa. Per això el nostre projecte ha rebut ja diversos premis, el que ens omple d’orgull”.

Tal i com ha destacat González, “en aquest col·legi fem que l’alumnat conegui la cultura de la nostra ciutat, Gavà, però també la cultura catalana, i col·laborem amb moltíssimes entitats culturals gavanenques, una tasca emocionalment molt enriquidora que ens ha portat a llegir molt, escriure molt, investigar molt, treballar, retallar, etc., ha estat una feina molt pragmàtica i funcional”.

L’alcaldessa de Gavà continuarà demà aquesta ronda de visites per escoles públiques gavanenques i visitarà l’Eramprunyà i el Jacme March.