Alcaldessa visita el taller de Francisco Valderrama
Valderrama explica la seva obra a Sánchez.

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha estat aquest matí al taller creatiu de Francisco Valderrama situat al carrer de Guifré el Pilós. L’artista, considerat avui com l’únic dominador de la tècnica del fresc contemporani a nivell mundial, ha conduït una breu visita en el decurs de la qual ha explicat alguns detalls de les obres que configuren la mostra Origen, un conjunt de peces plenes de simbolisme i materialitzades amb tècniques molt acurades amb la calç com a protagonista combinada amb el grafè, un material que li confereix duresa. Aquesta col·lecció va estar exposada durant mig any al Museu del Vendrell.

Una de les obres de “Origen”

Segons Valderrama “la calç és un material que torna amb força perquè és absolutament respectuós amb el medi ambient i, a la vegada, és polivalent i durador. A partir d’aquí, s’obren un munt de possibilitats, com la creació de jardins verticals on l’art es combina amb l’arquitectura i la botànica per crear entorns bonics i sostenibles. Hores d’ara treballo en projectes de força envergadura per a hotels d’arreu del món”.

La difusió del fresc segueix essent una tasca que tampoc abandona i, a la vegada, treballa amb científics de diferents àmbits i centres perquè, segons precisa, “ciència i art ja anaven de la mà en època de Da Vinci i creiem que cal seguir per aquest camí, de manera que es puguin explicar aquests conceptes complexos per tal que siguin entesos per la població”.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha qualificat d’ “impressionant” l’obra i trajectòria de Valderrama, “amb reconegut prestigi mundial” i que “no deixa d’evolucionar investigant amb nous materials, tot demostrant que és possible combinar art i tecnologia”. Sánchez ha recordat que “Valderrama és un referent amb quasi tres dècades de feina amb la seva escola a Gavà, la qual cosa, per la ciutat, és un orgull”, i s’ha mostrat convençuda que “la seva projecció internacional serveix també per projectar Gavà”.