Alejandro Martínez ens convida a cantar junts

Diu la dita castellana que “quien canta su mal espanta” i Alejandro Martínez l’ha pres al peu de la lletra. Després d’una primera prova, des de diumenge 15 i fins que els ànims aguantin, a les 18h podrem connectar amb ell en directe al seu perfil d’Instagram @alejandromartinezmusica i cantar, junts però cadascú des del seu sofà, els temes del dia mentres ell els interpreta al piano.

El músic gavanenc, que actualment viu a Madrid, és també professor i, davant la suspensió tant de les classes com dels concerts previstos de la banda Maldita Nerea i els músics Marwan i Funambulista, amb els quals toca aquest intrument, es va preguntar “com podia acompanyar a la gent” durant els dies de confinament. “Veient que els músics feien concerts a casa, vaig pensar en tocar el piano per a una altra gent, per a tothom” diu Martínez que pensa que “cantar mitja hora senta bé, és una forma bonica de distreure’s, d’estar en contacte amb els amics i de donar un cop de mà”.

Cada dia, Alejandro Martínez escull les cançons de la cita següent amb la col·laboració de seguidores i seguidors i anuncia el repertori a xarxes per a què tothom pugui assajar-lo si vol. Són tres cançons molt populars, una d’elles infantil per a què les famílies també puguin sumar-s’hi i sempre hi ha alguna sorpresa extra. De moment, la idea està tenint molt bona resposta, “la gent es grava, s’ho envien, és molt bonic”, diu el músic.

La iniciativa es diu “Sumando voces” i té una germana batejada com “Sumando notas”, un joc musical on els participants han d’endevinar una cançó a partir del mínim de notes possibles.

Martínez participa també de la segona edició del festival online a Instagram “YoMeQuedoEnCasa”, on una multitud d’artistes oferiran una actuació que la gent podrà seguir en directe des de casa. El seu concert serà dissabte 21 a les 13.30h i Martínez pensa que aquests són “gestos increíbles de solidaritat que demostren que els artistes no estan separats del món real”.