Alerta per ventades fortes
Foto: Xavi Cabo

El vent fort marca el temps de les properes hores. Aquesta matinada ja ha bufat amb cops de 65 km/h a Gavà, situació però que segons han explicat els bombers no ha provocat problemes desacats al nostre municipi. Únicament, ha calgut acudir de matinada a l’avinguda de Joan Carles I, a l’alçada de la carreretera de La Sentiu, per retirar una pancarta que estava a punt de caure.

Aquesta tarda les ventades aniran a més, al vespre ja hi haurà cops de 70 o 80 km/h en diverses comarques centrals, al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Els cops de vent més forts, però, no arribaran fins demà al matí. Aquest divendres caldrà estar pendents de possibles ratxes de més de 100 km/h, o fins i tot més de 110, en moltes comarques de Tarragona i en àmbits com el Penedès. Els cops de vent de més de 90 km/h també afectaran sectors de Ponent, l’àrea metropolitana de Barcelona i algunes comarques interiors de Girona.

El Meteocat té actiu un avís per vent que considera de perill alt a la majoria de comarques i Protecció Civil ja té activat el pla Ventcat en fase de prealerta. Dissabte al matí el vent encara bufarà amb cops de més de 50 km/h en moltes comarques de Tarragona, però en general el cap de setmana el vent ja no serà protagonista.

El canvi de temps també provocarà un canvi de temperatura a l’alça molt clar. Avui la sensació de fred és un mica més marcat que ahir, però divendres el termòmetre s’enfilarà entre 4 i 8 graus a la majoria de comarques. El vent sec i aponentat farà que la temperatura arribi a superar els 20 graus a la costa. El cap de setmana no serà tan marcadament càlid, però la sensació tèrmica serà igualment més alta que la dels últims dies.