Alerta VENCAT activada per avui
La platja de Gavà aquest matí. Foto: Xavi Cabo

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del pla VENTCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes ratxes de vent aquest dilluns a moltes comarques del litoral i prelitoral de Barcelona, Catalunya Central i interior de Tarragona.

Segons l’SMC, el vent podrà superar els 72 km/h.

De cara a l’avís per vent, cal extremar les precaucions a les zones on bufi fort sobretot pel que fa a la conducció i a les activitats a l’exterior. També, i a nivell preventiu, cal fixar bé qualsevol element de decoració nadalenca de balcons i terrasses perquè no voli a causa del vent.

Consulteu els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les ventades a interior.gencat.cat/ventades

Cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.

Prealerta plans NEUCAT i PROCICAT onatge

Protecció Civil també ha posat en prealerta el pla NEUCAT per la previsió de nevades  a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Ripollès, comarques de Lleida i centre de Catalunya.

La cota de neu se situarà al voltant dels 600 metres. Si us heu de desplaçar per les zones on pot nevar, cal portar el vehicle ben equipat amb cadenes, manta, menjar i aigua, telèfon mòbil amb bateria, etc.

El fort onatge també afecta la platja de Gavà, per això cal tenir molta prudència a les zones on trenquin fort les onades, i respectar els tancaments d’accessos al litoral.