Alteracions a Rodalies al menys durant 3 setmanes
Alteracions a Rodalies al menys durant 3 setmanes

La circulació de trens de Rodalies de l’R2 Sud trigarà encara entre tres i quatre setmanes a recuperar la normalitat, temps durant el qual el servei es veurà alterat amb el pas de la meitat dels trens. Segons Adif i Renfe l’avaria que s’està reparant podria haver estat provocada per la caiguda d’un llamp en la catenària al costat de la instal·lació en la qual es troba l’enclavament de Gavà raó per la qual sistema de senyalització que garanteix la seguretat de la circulació ferroviària entre El Prat de Llobregat i Castelldefels, que va quedar completament calcinat.

Aquesta avaria suposa que tots els trens que passen per aquest tram han de fer- usant el sistema de bloqueig telefònic, la qual cosa redueix de manera important el nombre de circulacions per les vies per a garantir la seguretat. Durant el dimarts van ser un màxim de dos trens per hora i sentit en la línia R2, molt per sota dels sis que arriba a haver-hi en hora punta habitualment.

També estan afectades les línies de mitja distància que circulen que les mateixes vies, la R13, la R14, la R15, la R16 i la R17

Aquest dimecres hi haurà tres trens per sentit i hora en lloc dels dos d’ahir. Això és aproximadament la meitat del servei habitual, amb un tren cada vint minuts de mitjana. La idea és anar recuperant part del servei progressivament durant els pròxims dies i garantint una mínima fiabilitat dins del que permet aquest tipus d’incidència.