Bon Soleil
Alumnes del Bon Soleil anant en bicic al col·legi (Foto: cortesia Bon Soleil)

Alumnes del Lycée International Bon Soleil Barcelona han decidit anar en bicicleta al col·legi. Cada divendres, des de finals del curs passat, un grup d’alumnes acompanyats per dos professors fan el trajecte des de les seves respectives cases fins el col·legi.

La proposta, anomenada “Vine en bici al cole”, s’emmarca dins del programa Eco-Escola de la Fundación Antonio Cabré-Bon Soleil. Aquest programa té com a objectiu principal que els alumnes proposin, discuteixin, i llencin propostes sostenibles per gestionar el dia a dia del Bon Soleil. Segons el centre, també es pretén “educar en la sostenibilitat però també en la participació, inclosa la dels pares”.

La iniciativa, expliquen des de l’escola, “és saludable, educativa i divertida, té cada vegada més acceptació entre els alumnes, i ajuda també a conscienciar als pares sobre les bondats del transport saludable”.

Fonts del Bon Soleil asseguren que “la conscienciació sobre la sostenibilitat està molt interioritzada al centre des de fa molt de temps. Per exemple, entre les moltes iniciatives que es porten a terme en aquest sentit podríem destacar que fa més de quatre anys que estan prohibits els embolcalls que no siguin de paper reciclable o materials reutilitzables”.

Alumnes del Bon Soleil portaran a terme una acció en aquesta línia el proper mes d’octubre: s’uniran contra la “brossalesa” organitzant la recollida de la brossa abandonada en els molts espais naturals que hi ha propers al col·legi. I és que, segons el centre, “són els alumnes els que consciencien a les famílies, neix d’ells cap a les seves famílies”.