Selectivitat
Tres alumnes de l’Institut de Bruguers, entre els millors de Catalunya a la Selectivitat (Foto: flickr de l'Institut de Bruguers)

Tres alumnes de l’Institut de Bruguers gavanenc han aconseguit situar-se entre els millors de Catalunya en les proves de la Selectivitat. José Carlos Campmany, David Gallardo i Ariadna Llobet han obtingut la Distinció de la Prova d’Accés a la Universitat, que s’atorga a tots els estudiants de Batxillerat de Catalunya que han obtingut a les PAU, en la seva fase general, una nota d’accés a la universitat igual o superior a 9 punts sobre 10.

En concret, l’Ariadna ha tret un 9,5 en les PAU i en la nota d’accés a la Universitat ha aconseguit un 9,656. El José Carlos ha tret un 8,8 a les PAU i el David ha tret un 8,7, mentre que tots dos han superat el 9 en la nota d’accés a la Universitat.

David Serres, director de l’Institut de Bruguers, s’ha mostrat molt content amb aquesta notícia: “No és fàcil arribar a estar entre les millors notes de Catalunya”. El director del centre educatiu gavanenc destaca que “és un moment d’orgull i de satisfacció veure que aquesta alumnes, als quals hem acompanyat i recolzat durant tota l’etapa del Batxillerat i en alguns casos des de primer d’ESO, arriben tan lluny, per nosaltres és molt positiu i ens fa molt feliços”.

Els tres alumnes van obtenir Matrícula d’Honor en el Batxillerat a l’Institut i, per tant, el primer curs de qualsevol estudi universitari que decideixin cursar els hi sortirà gratis. Amb aquest precedent, l’equip docent de l’Institut de Bruguers “ja sabíem que aquests alumnes aconseguirien molt bones notes, però no ens esperàvem que fossin tan altes, la veritat”.

La raó per la qual no s’esperaven aquest rendiment és molt senzilla: la pandèmia. Serres recorda que “els dos anys de pandèmia, que han afectat molt al funcionament normal dels dos cursos, han estat també els seus dos darrers anys d’estudis. L’any passat vam tallar les classes al mes de març, i de març a juny vam intentar avançar el que vam poder però des de casa. Aquest any hem hagut d’implantar el model híbrid, i els alumnes han hagut de fer l’esforç d’estar a l’escola estudiant i després anar a casa i tele-estudiar allà. Estàvem preocupats perquè aquests nois no han pogut tenir tot el que nosaltres els hi volíem donar, i no sabíem que arribarien tan lluny. Així que això és una mostra de que han fet un esforç i un treball titànic, i aquesta és la recompensa. No ens ho esperàvem i jo crec que ni ells mateixos s’ho esperaven”.

Serres destaca que “el fet de que l’institut hagi estat seu de les PAU potser també els ha ajudat, han jugat a casa i potser estaven més tranquils a l’hora de desenvolupar les proves. Però la veritat és que altres companys també han estat i no han arribat tan lluny”.

Amb aquestes notes, els tres poden accedir a gairebé qualsevol estudi que vulguin. ¿Quines són les seves intencions? Serres en les explica: “David Gallardo tenia la intenció d’anar a estudiar als Països Baixos un grau de Big Data, tot i que ara s’ho està repensant i potser es queda aquí. José Carlos vol estudiar Traducció i Interpretació, i Ariadna vol ser enginyera”.

Molta sort a tots tres!