cueme

El Juan Salamero ha reprès aquest curs el projecte d’emprenedoria a l’escola CUEME, una iniciativa promoguda per la Diputació de Barcelona en què, abans de la pandèmia, havien participat les escoles L’Eramprunyà i Salvador Lluch. L’objectiu del projecte, adreçat a l’alumnat del cicle superior de primària, és crear i gestionar una cooperativa amb el suport de l’escola, l’administració local i les empreses i entitats del municipi. Raquel Escuté, professora i secretària del centre, ha assegurat que “la valoració és molt positiva per part del professorat, els infants estan supermotivats. Tenim estipulada una hora i mitja a la setmana per dur a terme el projecte, i la veritat és que se’ns fa molt curta, perquè volen fer moltes coses. De moment hem triat el nom, hem demanat ajuda d’assessorament per fer el logo de la cooperativa i hem creat la junta directiva”.

Després d’aquests primers passos, l’alumnat que integra la junta directiva s’ha adreçat a l’Ajuntament de Gavà per registrar la cooperativa i reunir-se amb l’alcaldessa, Gemma Badia. A la sala de juntes, li han explicat que cada soci i sòcia ha posat cinc euros que serviran per finançar l’elaboració de manualitats amb materials reciclats. Aquests objectes es posaran a la venda, en una parada, el dia de Sant Jordi, i els diners que se n’obtinguin serviran per recuperar la inversió inicial, finançar alguna activitat a l’escola i també per fer una donació a una ONG que lluita contra el càncer infantil. Angie Fernández, alumna de l’escola Juan Salamero i copresidenta de la cooperativa, ha explicat que “entre tota la classe vam tenir diferents idees i ens vam quedar amb aquesta”. El seu company a la presidència, Íker Montero, ha confessat estar una mica nerviós per la visita a l’alcaldessa, però que “ha estat bé. Ens ha preguntat de què tracta la cooperativa, el nom, si tenim logotip…”.

Badia, per la seva banda, ha dit que “és molt important que tinguin aquesta consciència solidària i que sàpiguen també quins són els tràmits per poder generar aquesta cooperativa. Els he vist molt il·lusionats, els aniré a veure d’aquí a uns mesos i després, cap a Sant Jordi, entenem que ja faran l’aportació dels materials per tal que puguem participar activament d’aquest esperit solidari”. Entretant, des del centre també es faran altres activitats com ara les visites d’una persona emprenedora i d’una cooperativa local.

cueme
Alumnes del Juan Salamero registrant la seva cooperativa a l’OAC