El gran Showman

Alumnes de 4t d’ESO del col·legi San Pedro posen en escena el musical El gran Showman. Es tracta d’una adaptació de la pel·lícula protagonitzada per Hugh Jackman que els estudiants posen en escena “per poder pagar primer el vestuari que ha estat necessari per la representació, però sobretot el sopar de fi de curs que tenim previst fer”, segons ens ha explicat Alba Pérez, una de les 25 estudiants que participa en el muntatge entre actors i tècnics.

La idea va sorgir ja que “la col·legi fem teatre i se’ns va ocórrer representar aquesta obra, havíem vist la pel·lícula i ens agradava”. L’adaptació “vam haver de fer-la nosaltres, i va ser un procés bastant llarg perquè, després de veure la pel·lícula, vam analitzar les escenes una per una i després vam treballar amb el guió”.

Els assaigs per la representació es porten a terme des del passat mes de gener i “han estat complicats perquè només disposàvem d’una hora a la setmana dins de l’assignatura de teatre, i això és molt poc per tot el que volíem fer”. A més, “els assaigs han estat una mica durs també perquè l’espai que teníem és reduït, però ens ho hem passat molt bé assajant”. S’ha de tenir en compte, d’altra banda, que “com que és un musical no hem hagut d’assajar només la part d’actuació, sinó també les coreografies, i com que som molts hem hagut de treballar molt la coordinació, això ha suposat hores i hores d’assaigs”. Pérez, però, creu que “l’obra sortirà molt bé perquè ara ja portem una setmana assajant de 8 a 2 cada dia, i crec que ho hem preparat força bé i que es nota l’evolució”.

Tot i que l’obra és un musical, “les cançons les interpretem però en playback sobre les cançons originals de la pel·lícula, excepte tres temes que els posem sense veu, només la música, i nosaltres el que fem en comptes de cantar-les és fer-les parlades”. El que sí que hi haurà és “una mica de coreografia, però com que no som tanta gent com surt a la pel·lícula, ni tampoc som ballarins professionals, hem hagut d’adaptar la coreografia una mica fixant-nos primer en vídeos que hi ha de la coreografia de la pel·lícula”.

Els alumnes del San Pedro, doncs, posen en escena El gran Showman a l’Espai Maragall el proper 22 de juny a partir de les 18:00 hores. Les entrades, a un preu de 5 euros, es poden comprar anticipadament aquí.