area-metropolitana-240715

area-metropolitana-240715Foto: AMB

Constituït el nou Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Per part de Gavà, el Consell Metropolità estarà representat per l’alcaldessa Raquel Sánchez i per la tinenta d’alcalde Rosa Fernández

 Aquesta dijous s’ha constituït el nou Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per al mandat 2015-2019, un ens presidit Ada Colau, alcaldessa de Barcelona que ha estat escollida amb 65 vots a favor, 17 vots en blanc i 4 vots nuls. En total, han votat 86 consellers metropolitans.

 

Els grups polítics metropolitans dels Socialistes, Entesa pel Progrés Municipal i ERC han arribat a un Acord de Govern de la institució AMB per al mandat 2015-2019. Aquest acord determina els objectius i les línies estratègiques de l’AMB per al nou mandat. Posteriorment també s’ha celebrat el Consell d’Alcaldes Metropolitans, una reunió en la qual participen els 36 alcaldes metropolitans, on s’ha proposat Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, com a candidata a presidenta de l’AMB. D’aquests 36 alcaldes, 13 són nous i, per tant, entren a formar part, per primer cop, d’aquest òrgan.

 

D’entre els 90 consellers i conselleres pertanyents a 36 municipis de l’àrea de Barcelona, la representació per part de Gavà va a càrrec l’alcaldessa Raquel Sánchez i de la tinenta d’alcalde Rosa Fernández.

 

L’acord de govern és “un renovat lideratge públic d’esquerres que, amb la cooperació dels municipis, lluitarà contra les desigualtats”, ha explicat Ada Colau. “També volem ajudar que l’AMB s’apropi més a la ciutadania i millorar en transparència”, ha afegit l’alcaldessa de Barcelona, que ha reconegut el valor i el potencial de l’organisme metropolità. “Hi ha 28 municipis rere aquest important acord, que obre un espai de diàleg i consens. Volem ajudar a la gent, arribar als ciutadans. I no és una voluntat, són actuacions amb inversions al darrere”, ha assenyalat Antonio Balmón, proposat vicepresident executiu de l’AMB.