Antoni Badia i Jelena Malyseva guanyen la Marxa del Garraf
Un total de 700 persones van sumar-se en les dues proves

Gavà ha celebrat, enmig d’un gran ambient i un dia esplèndid, la mítica Marxa del Garraf. L’esdeveniment, organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), ha sumat la seva edició número XXVI i ho va fer amb totes les places plenes, un total de 700, entre les dues distàncies: La llarga, de 46 quilòmetres, amb 350 inscrits i la curta, que són uns 23 quilòmetres, també amb 350 inscrits.

La xifra de participants, és, segons la organització, “sensiblement inferior a l’etapa prepandèmia, on es comptabilitzaven fins a 1400 marxadors i marxadores, però un mica més àmplia al previst d’inici que era de 600 i que vam poder ampliar a 100 més quan el Procicat va relaxar les restriccions”.

Segons els registres de l’organització “Antoni Badia, ha estat el vencedor de la prova reina, amb un temps de 4 hores i 30 minuts, seguit de Climent Roda, amb un crono de 4 hores i 36 minuts. El tercer classificat ha estat un gavanenc, Adrià Menassench, del C.E. Garraf Runners amb un temps de 4 hores i 37 minuts”.

Adrià Menassench i Climent Roda

En noies, la vencedora ha estat gavanenca. Es tracta de Jelena Malyseva, del C.E. Garraf Runners que va superar el recorregut en 5 hores i 13 minuts. La segona classificada va ser Montse Urbea, amb un temps de 5 hores i 47 minuts, mentre la tercera en arribar va ser María Gloria González, amb un crono de 6 hores i 2 minuts.

Jelena Malyseva

En la prova dels 23 quilòmetres els podis van ser tots gavanecs i del mateix club: Els Garraf Runners. Marc Bosch, va guanyar completant el recorregut en només dues hores. Els dos següents van ser Roger Surià, amb 2 hores i 2 minuts i Rober Martínez. En noies, les vencedores van ser les gavanenques Noelia Sánchez i Mari Carmen López.

Marc Bosch, Roger Surià i Rober Martínez
Noelia Sánchez i Mari Carmen López.

Enguany la Marxa han recuperat els itineraris de fa 2 anys, (recordem que al 2020 va quedar anul·lada per la crisi sanitària), però la prova reina va presentar un petit canvi, ja que des de la pista de Begues es va pujar per la Vall del Teix per després empalmar amb el GR92 que ve de la Morella.

Els avituallaments també es van mantenir, amb la diferència que les botifarres que servien al punt de la pista de Begues es trasllada a l’arribada perquè no es permet fer foc en aquell punt.

La sortida i l’arribada es va fer a la plaça de Jaume Balmes. La sortida es va fer de manera esglaonada entre les 06:00 hores i les 06:30 hores, mentre que la sortida pel recorregut curt, que també va ser esglaonada, va tenir lloc entre les 08:00 i les 08:30 hores.