Antonio Hervás Amezcua
Antonio Hervás Amezcua, amb la galerada del seu nou llibre

L’artista gavanenc Antonio Hervás Amezcua és a punt de veure publicat un nou llibre sobre la seva obra. El publica l’editorial Milenio i es titula “Pintaré siempre, toda la vida”. El subtítol és prou explícit del que trobarem a dins: “Confesiones entre Antonio Hervás Amezcua y Carles Duarte”.

En efecte, el llibre fa un repàs a la vida de l’artista mitjançant conversacions amb el poeta, lingüista i polític, amb qui l’uneix no només nombrosos projectes sinó també una forta amistat. El llibre es va començar a gestar fa dos anys i ha passat per diversos formats i conceptes fins arribar al que ha estat finalment, que és “un recull de set conversacions que van ser gravades a diversos indrets, per exemple una es va fer al Monestir de Poblet, o altra la vam gravar a Empúries, o al Museu de Montserrat, i a cada lloc parlàvem una mica en relació a l’indret on érem”.

El llibre combina aquestes conversacions amb mostres de l’obra pictòrica d’Amezcua, però el concepte del llibre ha passat per diversos canvis. De fet, originalment es va concebre com “un llibre molt genèric sobre els dos personatges, i de fet a la primera conversa vam parlar de les moltes coses que hem fet Duarte i jo junts i aquesta conversació va versar a parts iguals sobre la seva obra i sobre la meva, però al final les converses van acabar virant més cap a la meva obra i al final el llibre és més sobre la meva obra, tot i que és innegable que la de Duarte és present també”.

El procés de creació d’aquest llibre ha servit a Amezcua per “reflexionar sobre coses de la meva obra, com que ha calgut buscar imatges per acompanyar els textos hem fet arqueologia sobre el meu recorregut artístic”.

“Pintaré siempre, toda la vida” es presentarà oficialment el proper 8 de desembre, a les 12 del migdia, a la Fundación Hervás Amezcua para las Artes de Gavà.